Sylta och safta.

Jag ska helt klart bli bättre på att skriva på bloggen. Det börjar bli tjatigt nu om detta med skidor. Inlägg efter inlägg handlar om skidor. Och så är det även hemma  i vår familj. Oavsett vad vi pratar om här hemma så slutar det alltid med att ämnet byts till skidor. Vid kvällsmaten pratade vi om Lukas första träning på innebandyn som var idag men som alltid så handlade samtalet till sist om skidor. Jag och Daniel analyserade och pratade på som vanligt och barnen satt tysta och gjorde grimaser mot oss. Dom är helt klart härdade nu och har kommit in i stadiet där de nu ignorerar allt som har med skidor att göra.

Jag älskar min20150828_153410 make och är gärna hans coach, vallateam, materialare, analystekniker, kostrådgivare m.m. men jag gör lite annat också. En av mina stora passioner är mat. Så det här med safta och sylta det gillar jag. På bilden är det hemmagjord rabarber/hallon/röda vinbärs saft, lingonsylt och torkade blåbär och svarta vinbär. Saften gjorde jag med 1/3 av sockermängden som stod i receptet och det blev jättegott. Barnen gnällde först att den var för syrlig men de blev vana och nu är saften slut. Lingonsylten blev också god men i morgon när jag kokar en ny omgång ska jag använda ännu mindre socker. De torkade bären var väldigt goda att ha i filmjölken på morgonen, även de är slut.  De torkade jag i ugnen på 100 grader i 4 timmar. Idag kokade jag ny saft. Men denna gången blev det plommonsaft. Mat smakar otroligt gott när man har gjort det från grunden själv. Men naturligtvis handlar vi halvfabrikat också. Så det känns extra lyxigt att ha hemmagjorda saker i kylskåpet.

En kommentar på “Sylta och safta.

  1. Daniel Persson

    Barnens hantering av mitt ”tjöt” om skidåkning är verkligen helt underbar 🙂

    När jag har mina tunga långpass så har du alltid maten redo åt mig när jag kommer hem och det uppskattar jag otroligt mycket!
    Utan dig och barnen hade min träning inte varit möjlig.

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.