Vardagsmat

Det är så mycket roligare att laga mat till en lördagkväll med gäster än vad det är att laga vardagsmat. Det finns så mycket god mat som är lättlagat. Till vardags brukar jag laga klassisk husmanskost. Man behöver inte ha 20 kokböcker för att lyckas man behöver bara en kokbok och det är: Vår kokbok. I den hittar jag 90% av mina recept, resten hittar jag på nätet eller får av mina vänner. Att våga modifiera recepten till sitt egna är något som jag börjat med det sista året. Har nog inte något recept länge där jag inte bytt ut en ingrediens eller ändrat på något annat sätt.  Här kommer några tips på vardagsmat:

20150919_123501

Fläskpannkaka gärna med hemmagjord lingonsylt till.

Kyckling/potatis/grönsaker i ugnen. Allt i samma form och häll över lite olja och soya.

Hemlagade fiskpinnar med kokt potatis.

Ugnsbakad falukorv med hemgjort mos.

Olika matpajer, man kan i princip lägga i precis vad som helst. Ta det man har hemma i kylen/frysen.

Kycklinggryta med ris till.

Kalops med ris till.

Kålpudding med kokt potatis och brunsås.

Fiskgratäng med hemgjort potatismos.

Makaronipuddning.

Kasslergratäng med ris till.

Köttfärslimpa med kokt potatis och brunsås.

Detta var bara några tips. De där dagarna man lagar makaroner och färdiga köttbullar funkar också.

Ett tips: Jag lagar alltid dubbel och t.o.m. trippel sats av maten. På så sätt kan man äta rester vissa kvällar och det blir många matlådor. 

 

 

 

2 kommentarer på “Vardagsmat

  1. Daniel Persson

    Det är mycket tack vare din matlagning som jag kan hålla med den den träning som jag just nu gör. Att komma hem efter ett tungt träningspass och mötas av lagad mat på bordet är obeskrivligt! 😉

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.