Vem kan borsta tänderna längst?

Vem kan borsta tänderna längst? Är en lek jag började med när Lukas var 3 år. Han gillade att tävla men tyckte att tandborstning skulle gå snabbt. Så då började jag med denna lilla lek. Så här går den till:

Man börjar med att alla som ska vara med förbereder sin tandborste. Sen är det bara att börja. Jag brukar låtsas att tandkrämen är stark och gnäller över detta. När jag är klar med en noggrann tandborstning av mina tänder så börjar jag låtsas gnälla igen, denna gången över att jag inte orkar borsta tänderna längre. Sen är jag färdig och avbryter tävlingen. Ännu en gång låtsasgnäller jag och denna gången över hur värdelös jag var för att jag bara orkade borsta tänderna en kort stund. Barnen skrattar så härligt när man gör detta och samtidigt blir tänderna rena.

Igår gjorde vi denna lilla tävling och till slut fick jag säga till barnen att det blev oavgjort mellan dem. Efter tio minuter var de inte ens i närheten av att ge upp. Ska nog testa en dag och se hur länge de verkligen orkar. Men det bästa av allt var nog att de vann över mig. De hurrade och skrattade åt detta när de kom hem från skolan idag. Att vinna över mamma i denna lek verkar vara det bästa av allt.

3 kommentarer på “Vem kan borsta tänderna längst?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.