Kalops

Det har kommit förfrågningar om recept. Så tänkte lägga upp receptet på en kalops jag brukar göra.

Ingredienser:

ca. 1 kg högrev (benfri)

2 msk smör

10 kryddpepparkorn

1 1/2 tsk salt

2 lagerblad

6 dl vatten

6 morötter

1 purjolök

1 gul lök

3 msk vetemjöl

en skvätt soya

Skär köttet i bitar. Låt fettet bli ljusbrunt i stekpannan. Stek sen köttet så det får färg. Lägg över det i en gryta tillsammans med kryddorna och 5 dl av vattnet. Låt det koka under lock på svag värme 60 minuter. Skala och skiva morötterna. Hacka lök och purjolök. Häll i morötterna, löken och purjolöken och låt det koka 15 minuter till.  Blanda vetemjölet med 1 dl vatten och en skvätt soya. Häll blandningen i grytan och låt koka ytterligare 5 minuter. Servera med potatis och rödbetor.

En kommentar på “Kalops

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.