Trolldeg

Hela veckan har barnen varit på pysselhumör. De har plockat löv på väg hem från skolan som de ville måla. Josefin har gjort nya möbler till sin Barbiehylla. Och en dag ville de ta fram leran. Men leran var tyvärr torkad så vi gjorde egen. Barnen knådade ihop vars en lera i olika färger.

20151022_16265820151022_162719

Leran har de lekt med tre dagar i rad och de berättade för kompisarna som var här igår hur man gör egen lera. De är väldigt stolta över att ha gjort det själva.

Så här gör man trolldeg:

1 dl vatten

2 dl mjöl

1 dl salt

Blir det för löst häll i mer mjöl. Blir det för hårt häll i mer vatten. Vi färgade med karamellfärg, man kan även färga med t.ex. röd och gul curry. Förvara leran i kylskåpet för att den ska hålla längre. Om man vill torka sina skapelser och sen måla, lägg in leran i ugnen på 100 grader i 1 timme och låt den sen ligga i rumstemperatur över natten innan du målar.

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.