Pulled pork

Pulled pork är väldigt gott och lättlagat. Det enda som krävs är planering så köttet kommer in i ugnen i rätt tid.

Så här gör man pulled pork:

Till 4 pers använder jag ca. 1,5 kg fläskkarre. Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över en glaze. (Till så här mycket kött ha gärna två ugnssäkra formar med lock och en sats glaze till varje köttbit). Lägg lock på formen och ställ det i mitten av ugnen mellan 7-8 h på 125 grader. Eter halva tiden, vänd köttet. När det är färdigt, dela köttet med en gaffel och servera med en god sås och pommes. Glazen som köttet tillagats i kan man ha som sås vid servering.

Recept på hemmagjord glaze:

1 dl soya

1 dl farinsocker

1 dl ketchup

1/2 dl honung

1-2  tsk ingefära

1-4 pressad vitlök

1 tsk tabasco

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.