Skumtomtegodis, den lite nyttigare versionen

Vet att många av våra läsare och vänner gillar receptet skumtomtegodis men om ni tycker det är för söt så kommer här en lite nyttigare version.

Skumtomtegodis

Med detta recept blir konsistensen lite klibbigare och mer geléaktig men det är precis lika gott. Mindre fett, mindre choklad och inget extra socker utöver tomtarna och chokladen.

2 dl milda visp 20%

ca. 20 skumtomtar

150 g vit choklad

Koka upp grädden. Häll i skumtomtarna och smält ner dem i grädden på svag värme. Tillsätt sen blockchokladen. När allt har smält så häll det i en form och låt det svalna. Skär det sen i lagom bitar. Funkar att frysa och går att servera även om de inte tinat.

(Vill man vara ännu lite nyttigare. Skippa även chokladen. Gott och konsistensen blir nästan som gelehallon.)

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.