Julmatsrester

Idag gjorde jag en brysselkål- och julskinkspaj av de resterande julmatsresterna. Den blev så god att detta är något som jag kommer införa som en tradition att äta ett par dagar efter julafton.

20151227_132712

Pajdeg: Blanda 125 g rumstempererat smör med 3 dl vetemjöl och 3 msk vatten. Tryck ut i en ugnssäkerform och ställ den sen i kylen.

Sätt ugnen på 225 grader. Hacka 3 st medelstora lökar, skiva överbliven kokt brysselkål och julskinka till lagom stora bitar. Spara några brysselkål till dekoration. Blanda 2 tsk salt, 2 krm svartpeppar, 6 ägg, 2,5 dl matlagningsgrädde och 5 dl riven ost av valfri sort. Blanda i löken, brysselkålen och julskinkan. Häll smeten i pajskalet och ställ mitt i ugnen i 35 min. Servera med en tomatsallad och cremé fraiche.

För att få barnen att testa något nytt gjorde jag vars en portionspaj till dem för att det skulle bli lite roligare att testa ny mat. Jag skippade löken och brysselkålen i deras paj.

Den sista julskinksbiten blev nedskuren och lagd i påsar som vi la i frysen. Dom har jag till Hero som belöning när vi är ute och går långpromenader.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.