Ockerpriser på Toveks bil i Borås

Jag finner inget annat ord än ocker för kostnaderna som Toveks Bil i Borås debiterar för sina tjänster.
Sen har dom noll respekt för trogna kunder. Har köpt två nya bilar från Toveks Bil i Borås.
Den första 2005 (Passat Variant). Under hela min tid som ägare (2005-2013) servade jag bilen hos Toveks Bil i Borås. Den andra bilen, en Passat Variant från 2013. Servad tills nu hos Toveks Bil. Den totala summan för service och reparationer under dessa år mer än fördubblades mot om jag istället hade valt MECA eller Mekonomen.

En månad efter nybilsgarantin (februari 2016) gick ut så gick rattaxelmodulen sönder. Tydligen ett vanligt fel. Ringde då upp Toveks bil för att se vad dom kunde göra. Good will enligt dom handlar om 50% rabatt på arbetet och 50% rabatt på delen för att jag servat bilen hos dom. Med den rabatten så blev det samma pris som MECA skulle ha utan rabatt för att lösa problemet.

Där och då försvann all respekt för Toveks Bil i Borås men vänta lite. Det blir snart ännu bättre.
För någon vecka sedan så slutade den ena nyckeln till bilen fungera (fjärrstyrningen till låset).
Detta hände även vår gamla passat 2-3 gånger och då tog dom ca 700-800:- för att ”koda om den”. Misstänkte att samma fel inträffat nu men köpte ändå nytt batteri för 23:- i förhoppning om att det var just batteriet som var slut. Hittade ett klipp på youtube om hur man bytte det utan att göra sönder själva nyckeln. Efter batteribytet så fungerade den fortfarande inte. Blev lite lätt irriterad och tänkte fan, nu blir jag väl tvungen att sätta foten på Toveks igen. Men, man är ju lite enveten så jag slängde upp google och sökte runt i kanske en halvtimma/timma efter en lösning. Hittade ett sätt som fungerade om man hade minst en nyckel som fungerade. Åtgärden tog ca 30 sekunder att utföra och det löste mitt problem.

Av ren nyfikenhet ringde jag dagen efter upp Toveks för att se vad det skulle kostat om dom gjort mitt 30 sekundersjobb. Mellan 1000-1100:- skulle det kosta. Om vi leker med tanken att det tog 30 sekunder för mig att göra åtgärden så tar det ju lite längre tid för dom, dom ska ju trots allt ta emot mig, snacka med mig, lägga upp en arbetsorder och gå ut till bilen. Säg 10 minuter allt som allt. Då har dom alltså en timdebitering på 6600:-. Inte ocker?

Det är nu dags för service igen och jag tog offert från MECA och Toveks. Toveks offert hamnade på 11.000:-. MECA ska ha 5.700:-. Behöver jag berätta vilken verkstad jag valde? Dessutom måste jag säga att mottagandet man får hos MECA (Getängs bilservice) är klart bättre än hos Toveks bil i Borås.

Inlägget skrivet av en nu mycket missnöjd ”Tovekskund”.

PS. Lösningen på nyckelmysteriet kommer som eget inlägg inom kort. Hoppas fler kan ha nytta av den lösningen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.