Semester och bröllopsdag i Paris

Vi har precis kommit hem från vår långweekend (lördag-onsdag) i Paris. En resa jag bokade och gav min fru i födelsedagspresent. Vi firade även vår sjunde bröllopsdag (24 april, Yllebröllop) där.

Vi tog ett tidigt plan till Paris så vi fick spendera hela lördagen på plats. På flygplanet skämtade jag lite om att oddsen var emot oss när det gäller att förlora sin bagage. Vi hade hittills aldrig blivit av med resväskor så oddsen sa att vi borde förlora det på vår resa till Paris.

Väl framme visade det sig att alla väskor blivit kvar i Göteborg. 🙂
Vi var framme vid vårt hotell redan vid klockan 09:00. Vi hade planerat en promenad från hotellet ner till centrala Paris och beta av ett antal sevärdigheter.

Semester och bröllopsdag i Paris, Sacré-Cœur

Sacré-Cœur i Paris. 22 april 2017

Vårt första stopp blev Sacré-Coeur. Absolut värt att besöka denna kyrka även om det var rätt smutsigt runt om och även en hel del påstridiga försäljare. Enda stället under vårt besök i Paris som vi träffade på försäljare på gatan.

Semester och bröllopsdag i Paris, Eiffeltornet i choklad

Under vår promenad från Sacré-Cœur till Moulin rouge tittade vi in i denna chokladbutik där dom tillverkat ett eiffeltorn helt i choklad.

Semester och bröllopsdag i Paris, Moulin Rouge

Moulin Rouge, Paris, 22 april 2017

Efter Moulin Rouge tog vi en välbehövlig fika på Starbucks. Efter lite påfyllning av energi började vi promenera mot Triumfbågen och Champs-Élysées.

Semester och bröllopsdag i Paris, Triumfbågen, Champs-Élysées

Triumfbågen på Champs-Élysées. 22 april 2017.

Det var en grym upplevelse att få se triumfbågen och paradgatan Champs-Élysées. Vi gick förbi platsen där en fransk polis mist livet efter ett misstänkt terrordåd på torsdagen innan vår avresa. Stämningen var så vitt vi kunde se i övrigt normal på gatorna och vi besökte ett antal butiker på vår vandring mot Eiffeltornet.

Semester och bröllopsdag i Paris

Under vår promenad till eiffeltornet stannade vi även för lunch. Blev första gången vi provade på att äta sniglar. Var faktiskt ganska gott, kanske mest tack vare vitlökssåsen som man fick till men en rolig upplevelse. Som huvudrätt blev det dock kött. 🙂

Semester och bröllopsdag i Paris, Sniglar

Sniglar i vitlökssås

Efter lunchen blev det ca 10 minuters promenad fram till Eiffeltornet.

Semester och bröllopsdag i Paris, Eiffeltornet

Eiffeltornet, 22 april 2017

Det  var sen dags att dra vidare tillbaka till hotellet för att checka in. Vi använde appen LeCab under vår vistelse i Paris. En liknande app som Uber. Väldigt smidigt att boka taxi och få fast pris till alla destinationer. Vi använde appen ett flertalet gånger under vår vistelse i Paris och det tog i snitt 5 minuter att få en taxi.

Till kvällsmat fick jag för första gången i livet prova på KFC! 🙂
Var grymt gott efter en heldag i Paris.

Semester och bröllopsdag i Paris. KFC nära hotellet.

KFC i Paris.

På söndagen var det tänkt att vi skulle ta det lugnt och slappa på hotellet men så blev det inte riktigt. Utanför hotellet drog dom igång en stor marknad så det var bara att pallra sig ut och kika på alla stånd. Det såldes allt från frukt&grönt till kläder och elektronik.

Därefter gick vi åter ner mot centrala delarna av Paris och besökte Notre-Dame de Paris.

Semester och bröllopsdag i Paris, Notre-Dame de Paris

Notre-Dame de Paris. April 2017

När det blev dags för lunch besökte vi ett hamburgehak som jag letade upp innan vi åkte till Paris. Nämligen Paris New York (PNY). Grymt goda burgare. Ett måste att besöka om du åker till Paris. PNY finns på tre eller fyra ställen i Paris.

Semester och bröllopsdag i Paris, Paris New York (PNY)

En BBQ-burgare med ost och bacon. Som tillbehör pommes blandat med grillat bacon och ost på Paris New York (PNY)

Det är måndag morgon och klockan är 08:30 när taxin vi bokat via LeCab hämtar upp oss på hotellet för att ta oss vidare till Louvrén.

Semester och bröllopsdag i Paris, Louvrén

Lovrén, Paris. 24 april 2017

En rundvandring med audioguide i Louvren tar ca 2-3 timmar. Man fick var sin Nintendo 3DS med en interaktiv guide. Smidigt men lite lurigt i början innan vi förstod hur man hittade på kartan.

Semester och bröllopsdag i Paris, Louvrén, Nintendo 3DS

Louvrén, Nintendo 3DS audio guide.

Efter louvrén tog vi en promenad upp till triumfbågen igen för att se den en sista gång innan vi drog tillbakat till vårt hotell.

Semester och bröllopsdag i Paris

Väl tillbaka vid hotellet drog vi vidare till en större mataffär för att göra inköpen inför vår middag på kvällen för att fira vår bröllopsdag. Det blev en ostbricka på tu man hand på rummet tillsammans med ett par goda roséviner.

Semester och bröllopsdag i Paris, vår bröllopsdag, ostbricka

Firade vår bröllopsdag på hotellet med en god ostbricka och vin.

Sista dagen på resan tog vi det lugnt och höll till i närheten av hotellet.

Vi kan verkligen rekommendera ett besök till Paris i april månad. Våren har dragit igång på allvar och temperaturerna är perfekta för promenader längs gatorna i Paris. Vi hade mellan 15-19 grader varje dag vilket lämpade sig bra.

När det gäller språket klarar man sig bra på engelska, även om det utanför dom centrala delarna fick gå bra med att peka på vad man ville ha. 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.