Köksrenoveringen närmar sig

Äntligen har det blivit 2018, året då den efterlängtade köksrenoveringen ska ske. Sedan i söndags efter barnens kalas gick vi in i en helt ny fas.

Vi tyckte innan att vi pratade mycket om ombyggnaden men vi var inte ens i närheten av vad komma skall. Alla meningar börjar alltid med något av följande nyckelord: kök, packa och riva. De flesta väggar är nedklottrade av barnen som tycker att det är väldigt roligt att få vara med i hela processen.

I källaren står det nya kontorsfönstret, altandörren och ytterdörren. Tyvärr var det en skada i altandörren. Mockfjärd som vi beställt varorna av ska skicka hit en glasmästare som löser problemet. I sådana här lägen är det bra att vara ute i god tid. Nu hinner felet lösas långt innan snickarna kommer hit.

köksrenovering

Nya kontorsfönstret

Köksrenovering

Nya altandörren

Hela fem bananlådor är nu packade med prydnadssaker och finglas m.m. som vi inte har någon användning av förrän efter renoveringen.

Då vi dels kommer bo i Hössna och dels i husvagnen behöver vi veta vad som ska packas med till vilket ställe så checklistor för detta ändamål har jag nu börjat skriva.

Köksrenovering

Packade bananlådor

Kontoret har fått en ny plats, nere i gymmet. Så nu kan vi packa ihop småsaker på det gamla kontoret och riva där inne.

Köksrenovering

Grabbarna är nöjda med det tillfälliga källarkontoret

Framöver ska vi också hämta vår nya spishäll i Jönköping och besöka Emilssons kakel för att välja klinkers till den nya hallen. Köket är beställt från HTH.

Som ni märker har vi många bollar i luften och många saker ska göras innan den 3 april. Men vi planerar och fixar dagligen så det inte ska bli stressigt de sista dagarna innan alla hantverkare dyker upp.

Ett år har vi klarat att vara utan diskmaskin. Så det vi längtar mest efter just nu i det nya köket är diskmaskinen. Bara 81 dagar kvar tills Byggteamet kommer och påbörjar projektet.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.