Hemmagjord bäryoghurt

Det har blivit en rutin att göra hemmagjord bäryoghurt varje söndag till familjen. Nyttig och med bara två ingredienser. Inga E-ämnen, färgämnen eller något du inte ens kan uttala.

Hemmagjord bäryoghurt
Hemmagjord bäryoghurt, det färdiga resultatet

Man behöver en lagom burk på ca. 3dl att göra yoghurten i. Jag föredrar glasburkar som ett mer hållbart allternativ till plast. Om du vill veta mer om nackdelarna med plast läs här.

Man behöver två ingredienser: Arlas grekiska yoghurt på hink (det är den yoghurten jag hittat och som jag föredrar för den nyttiga ingredienser) och valfria bär/frukt. Jag använder mig av frysta bär/frukt. På så sätt har jag alltid nyttigheterna hemma utan att behöva oroa mig för hållbarheten och minskar på så sätt matsvinnet.

Blanda dina två ingredienser i glasbehållaren. Den grekiska yoghurten håller i bruten förpackning ca 4-5 dagar i kylskåp.
Bären håller minst lika länge. När man gör sin hemgjorda bäryoghurt är det smidigt att ha dom förberedda och kunna äta en varje dag. 

Hemmagjord bäryoghurt, när allt är blandet är det redo att ställas in i kylen

När bären och yoghurten är blandade i behållaren ställ dem då i kylen och avnjut till frukost eller mellanmål i flera dagar framöver. Blanda yoghurten när du ska äta den så får man bär/frukt-smak i hela yoghurten.

Förslag på goda bär/frukt att ha i: banan, ananas, blåbär, hallon, mango, jordgubbar och vinbär.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.