Chili i slow cooker

Chili i slow cooker

Bryn färsen. Hacka lök och vitlök. Blanda sedan alla ingredienser och låt det puttra i slow cookern. Tillagningstid 3 timmar på hög eller 6 timmar på låg. Jag har en stor slow cooker så jag dubblar receptet. Krydda i början och eventuellt i slutet. Lycka till!

500 g färs av valfri sort

1 liten burk majs + spadet

1 burk kidneybönor + spadet

1  hackad gul lök

1 hackad vitlök

1 burk krossad tomat

3 dl basmatiris

Kryddor: salt, peppar, chilipulver, spiskummin

ca. 2-4 dl vatten

Tips för chilin! Fyll eventuellt på med mer vatten om det ser torrt ut. Men tänk på att det ska bli en chiliröra och inte chilisoppa, så börja med mindre vätska och fyll på med vätska mot slutet så att din chili får en lagom konsistens. 

Tips för användning av slow cooker!

För att lyckas med din slow cooker tänk på att inte lyfta locket för många gånger. Det tar ca. 30 minuter att återfå värmen efter varje gång som locket blivit borttaget. 

Allt kött i slow cookern bör brynas först för att få mer smak.

Malda kryddor kan man ha i från början. Men färska kryddor blir smaklösa och bör bara läggas i de sista 30 minuterna.

Mejeriprodukter blir inte bra att laga under så lång tid, så lägg i det mot slutet. 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.