Pulled porkgryta i slowcooker

En enkel pulled porkgryta i slowcookern som är mycket lätt att göra.

Pulled porkgryta i slowcooker

Ingredienser:

  • ca. 2 kg fläskkarré
  • ca 4 dl BBQ sås/marinad
  • 250 g morötter
  • 2 gul lök
  • 1 stor purjolök
  • Ca.200 g champinjoner
  • Ca. 1 kg fast potatis
  • Ca 3 dl frysta ärtor
  • Ev. vatten

Gör så här:

Detta recept avser en stor slowcooker som rymmer 6,5 liter. Lägg fläskkarrén i slowcookern med en marinad/sås du gillar, det räcker med ca. 4 dl. Låt det puttra i 3 timmar på högt läge. Skölj, skala och hacka de övriga ingredienserna. Vänd köttet efter 3 timmar och lägg i alla övriga ingredienser förutom ärtorna. Behövs det, så häll i lite vatten. Låt det fortsätta att koka ihop i ytterligare 3 timmar på högt läge. När det puttrat i 6 h, dra köttet medans det ligger kvar i kärlet och lägg i ärtorna. Låt det sedan puttra ihop i ytterligare tio minuter. Det är många ingredienser och hela köttstekar så därför måste det vara på högt läge hela tiden men märker man att det är nästa klart, sänk då till lågt läge eller korta ner tiden. Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.