Pulled porkgryta i slow cooker

En enkel pulled porkgryta i slow cookern som är mycket lätt att göra.

Pulled porkgryta i slow cooker
Pulled porkgryta i slow cooker

Ingredienser till Pulled porkgryta i slow cooker:

  • ca. 2 kg fläskkarré
  • ca 4 dl BBQ sås/marinad
  • 250 g morötter
  • 2 gul lök
  • 1 stor purjolök
  • Ca.200 g champinjoner
  • Ca. 1 kg fast potatis
  • Ca 3 dl frysta ärtor
  • Ev. vatten

Gör så här:

Detta recept avser en stor slow cooker som rymmer 6,5 liter. Lägg fläskkarrén i slow cookern med en marinad/sås du gillar, det räcker med ca. 4 dl. Låt det puttra i 3 timmar på högt läge. Skölj, skala och hacka de övriga ingredienserna. Vänd köttet efter 3 timmar och lägg i alla övriga ingredienser förutom ärtorna. Behövs det, så häll i lite vatten.

Låt det fortsätta att koka ihop i ytterligare 3 timmar på högt läge. När det puttrat i 6 h, dra köttet medans det ligger kvar i kärlet och lägg i ärtorna. Låt det sedan puttra ihop i ytterligare tio minuter. Det är många ingredienser och hela köttstekar så därför måste det vara på högt läge hela tiden men märker man att det är nästa klart, sänk då till lågt läge eller korta ner tiden. Lycka till!

Fler slow cooker recept finner ni här.

En kommentar på “Pulled porkgryta i slow cooker

  1. Pingback: Slow cooker-recept - Familjen Persson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.