Lyxsmoothie

En nyttig lyxsmoothie med smak av kaffe och kokosmjölk, det låter kanske konstigt men det smakar precis som chokladbollar.

Lyxsmoothie

Ingredienser:

  • ca 5 frysta hallon
  • ca 2 dl fryst spenat
  • ca 3 msk kallt kaffe
  • ca 1/2 dl fryst kokosmjölk
  • ca 2 dl sojadryck

Gör så här:

Jag har skrivit ca på alla ingredienser för att man ofta har olika storlekar på sin blender, så anpassa receptet efter din egen smoothiemaskin. Lägg alla ingredienser i din smoothieblender och mixa tills allt har blivit till en jämn konsistens, färdigt. Lycka till!

Tips! Lägg i mer sojadryck om det blir för tjockt. Frys in kokosmjölk i istärningslådor eller påsar, på så sätt blir det inget svinn utan man kan ta fram det man behöver.

Lyxsmoothie, fryst kokosmjölk

Fördelar med det olika ingredienserna:

Hallon är bra för immunförsvaret, motverkar inflammationer, rikt på bl.a c-vitamin och järn.

Kaffe ökar kroppens förbränning och ska tydligen vara skyddande och förebyggande för en rad olika slags sjukdomar.

Kokosmjölk innehåller selen d.v.s antioxidanter, fosfor som stärker ben och kokosmjölk ska även vara stärkande för immunförsvaret p.g.a en massa nyttigheter som det innehåller.

Sojadryck osötad, ett växtbaserat alternativ till mjölk. Mejeriprodukter ökar risken för inflammationer så vill man minska intaget och byta ut t.ex. sin mjölk till något annat kan jag rekommendera just denna sojadryck.

Spenat innehåller mycket av bl.a antioxidanter, folat, Vitamin A, B2, B6, Vitamin C, Vitamin E, Vitamin K, Lutein, beta-karoten, kalcium, järn, kalium, fibrer och magnesium.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.