Kålpudding i slowcooker

Detta är ett ljuvligt recept på hur man gör kålpudding i slowcooker. Perfekt att laga allt i en och samma gryta.

Kålpuddning i slowcooker

Vitkålsblandningen:

  • Ca. ½ kg vitkål
  • 1 msk sirap
  • 1 msk soja
  • 1 köttbuljong

Färsblandningen:

  • 500g valfri färs
  • Ca. 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 1 msk kalvfond
  • 2-3 msk ströbröd
  • Lökpulver
  • Peppar
  • Ev. salt

Övrigt:

  • Potatis ca 10 st (mjölig eller fast spelar ingen roll)
  • Ca 250g brysselkål, gärna fryst

Gör så här:

Grovhacka vitkålen och lägg i botten i slowcookern. Häll över sirap, soja och smula i buljongen, blanda ihop det. Blanda grädden och ströbröd, låt det svälla några minuter. Blanda sedan i färs, soja, vitvinsvinäger, kalvfond, lökpulver och peppar. Man behöver inte salta eftersom man har i soja och buljong men smaken är olika, så ett tips är att ta salt vid matbordet om man saknar salta. Lägg färsen som en köttfärslimpa i mitten uppe på vitkålen. Lägg skalad potatis vid sidan av limpan och till sist lägg på fryst brysselkål. Till en början ser slowcookern ganska full ut men var inte oroliga, vitkålen kommer att sjunka ihop något. Det blir också ett väldigt gott spad som man kan använda som sås. Så det enda som egentligen behövs förutom allt i slowcookern är lite lingonsylt. Jag dubblar alltid mina slowcooker recept eftersom jag har en stor slowcooker så tiden i en stor kastrull är 4h hög + 2h låg, alltså 6h tillagningstid. Har man mindre slowcooker behöver man inte ha på högt läge lika länge. Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.