Kycklingröra i slow cooker

Kycklingröra i slow cooker är enkel vardagsmat som hela familjen gillar.

Ingredienser till kycklingröra i slow cooker:

 • 2 kg kycklingfileer
 • 2 st krossade tomater
 • 1 st passerade tomater
 • 1-2 st grönsaksbuljong tärningar
 • 1 msk worcestersås
 • 1 gul lök eller 1 purjolök
 • 2 st vitlöksklyftor
 • kryddor: salt, peppar samt kryddor efter smak
 • 4 dl ris eller 4 dl risoni
 • ca. 2-4 dl vatten
 • Eventuellt 2 burkar ananasbitar

Gör så här:

Detta recept avser en stor slow cooker som rymmer 6,5 liter. Hacka löken och lägg det i slowcookern med övriga ingredienser. Låt det puttra i 2 timmar på högt läge, vänd sedan fileerna samt ändra till lågt läge under 4 timmar.

När det puttrat i 6 h, dra kycklingen med två gafflar medans det ligger kvar i kärlet. Tiden kan justeras helt efter sina egna önskemål, vill man att det ska gå fortare ha på högt läge hela tiden så minskas tillagningstiden eller vill man att det ska ta längre tid ha slow cookern på lågt läge hela tiden.

Är fileerna djupfrysta rekommenderar jag högt läge hela tiden. Kan varmt rekommendera att lägga i ananasbitar de sista 30 minuterna. Låt det puttra ihop ytterligare tio minuter efter att du delat det, så kycklingen suger åt sig den goda marinaden. En mycket god kycklingröra som har allt man kan tänka sig. Lycka till!

En kommentar på “Kycklingröra i slow cooker

 1. Pingback: Slow cooker-recept - Familjen Persson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.