Frikadeller i slow cooker

Frikadeller i slow cooker är en maträtt som går snabbt och är omtyckt av barnen.

Ingredienser till frikadeller i slow cooker:

 • 500g färs
 • 4 msk ströbröd
 • 1 msk potatismjöl
 • 1 1/2 dl vatten
 • ett ägg
 • salt och peppar
 • lökpulver eller 1 st finhackad gul lök

Övriga ingredienser:

 • 1 burk krossade tomater
 • 1 burk passerade tomater
 • kryddor
 • 1 burk champinjoner + spadet
 • ev risoni
 • ev vatten

Gör så här:

Till en stor slowcooker på 6,5 L, dubbla då receptet. Blanda ströbröd och potatismjöl med vatten i en bunke, låt det dra ett par minuter. Blanda sedan i färs, ägg, kryddor samt lök. Rulla det till köttbullar och bryn dem lätt. Lägg frikadellerna i slow cookern tillsammans med övriga ingredienser, ej risoni och vatten.

Tillagningstid ca. 1 h högt läge eller 2 h lågt läge. Lägger man i Risoni okokt från början, tillsätt då eventuellt vatten allt eftersom. Inte för mycket, det ska inte bli en soppa. Tillagningstiden anpassas då helt efter pastan, maten är klar när pastan är färdig. Kokar man pastan i vanlig kastrull och lägg i mot slutet är det de angivna tillagningstiderna. Lycka till!

Fler slow cooker recept finner ni här.

Frikadeller i slow cooker kålpudding
Kålpudding i slow cooker

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.