Zucchinifrittata

Enkel vardagsmat som kan justeras efter eget önskemål.

Zucchinifrittata
Zucchinifrittata

Ingredienser till zucchinifrittata:

  • 6–7 skivor vitt bröd (t ex ljust rostbröd)
  • 4 dl mjölk
  • 8 ägg
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • Salt och svartpeppar, ev. lökpulver, salladskrydda m.fl.
  • 1st riven zucchini
  • 3 dl grovriven parmesanost eller dylikt
  • Ev. klipp i färsk spenat och kokt skinka
  • Till servering: Keso och sallad

Beräknat till ca. 4 personer. Tärna brödet med en kniv. Blanda brödsmulorna med mjölk, ägg och kryddor, låt stå någon minut. Riv zucchinin grovt och krama ur överflödig vätska. Riv osten. Lägg därefter zucchinin och osten, ihop med brödblandningen. Önskar man lite mer protein och grönsaker i sin frittata, klipp färska spenat samt kokt skinka och blanda i. Se smeten, bild 2.

Hetta upp 10-25g smör i en ugnstålig stekpanna, bryn på låg värme. Häll i smeten (bild 3) och stek på medelvärme ca.4–10 min. Ställ in stekpannan i övre delen av ugnen och grädda ca.30 minuter på 180 grader. Tag ut frittatan när den stelnat och fått färg. Servera med keso och en fräsch sallad. Lycka till!

Zucchinifrittata
Smeten färdigblandad, bild två
Zucchinifrittata
Smeten i stekpannan, bild tre

För fler recept, se här.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.