Medicintekniska system (serversidan) ligger ljusår efter i utveckling.

I stort sett alla medicintekniska system (serversidan) ligger ljusår efter i utvecklingen.
Än idag kommer det ”nya” system eller ”uppgraderingar” av befintliga system där leverantören bara supporterar Windows Server 2003 R2. Hur hanterar man detta? Ska man acceptera en offert på x antal miljoner för en uppgradering som bygger på samma operativsystem som levererades i version 1 för 8 år sedan? Att operativsystemet ovan dessutom ”dör” hos Microsoft i april 2014 (om ca 1 1/2 år) borde vara en tillräcklig varningsklocka.

Nåja, så här är det och det är väl bara att leva med men tycker ändå det är roligt att man skyller på att det är medicinteknisk utrustning och DÄRFÖR måste ligga på Windows Server 2003 R2 som stabilitetsmässigt inte går att jämföra med nyare OS.

2 kommentarer på “Medicintekniska system (serversidan) ligger ljusår efter i utveckling.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.