Planetpyssel del 2

Underbart pyssel som blivit en lärorik installation.

Här är det färdiga resultatet av planetpyssel del 2. Se även del 1.

20150922_140000
Venus
20150924_160908
Jorden/Tellus

Nu är vårt planetprojekt färdigt. Det har varit kladdigt och roligt. Att måla och lacka runda saker var inte lätt. Vi hängde de större planeterna i gardinstången i köket och de mindre satte vi i glas för att de inte skulle rulla iväg. Barnen har målat allt utom jorden. Den var för detaljerad att måla för dem så det fick bli att jag målade den. Om ni undrar vad det är för något som sticker ut ur jorden så ska det föreställa vår måne som heter Luna.

När vi gör läxorna så brukar barnen få skriva två ord var. För att träna ljudning och skriva bokstäver på rätt sätt. Barnen kände inte det som träning den dagen då de skulle skriva planeternas namn.

20150923_170648
20150923_170624

När allt var torkat och det var dags att sätta ihop allt var barnen helt till sig och de var väldigt noga med att planeterna skulle sitta i rätt ordning. Barnen sa då: Mamma du måste kolla på telefonen så det blir rätt. Det fick mig att tänka på en sak. Nämligen hur lätt det är att få tag på information idag. Det är bara att googla så får man information om det man söker. Jag förklarade för barnen att när jag var liten fick man gå till biblioteket och öppna en bok för att få svar. De bara skrattade och trodde jag skämtade.

20150924_160949
Planetpyssel klart

4 kommentarer på “Planetpyssel del 2

  1. Pingback: Planetpyssel del 1 - Familjen Persson Planetpyssel del 1

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.