Baka rostbröd

Detta är ett väldigt enkelt sätt att baka rostbröd på. Brödet är barnens favorit, aldrig har de ätit så mycket frukost som nu.

Baka rostbröd
Färdiga rostbrödet

Detta recept ger två limpor. Gör så här med att baka rostbröd: Smält smöret samt blanda de tre övre/blåa ingredienserna i en köksmaskin. Därefter blanda de tre röda ingredienserna. Samt efter det lägg i vetemjölet, den gröna ingrediensen.

Hemligheten är att låta degen knådas ordentligt i en köksmaskin ca. 6 minuter. Och medans degen knådas smöra två brödformar ordentligt. Efter att degen knådats färdigt ta ut degen på bänken samt dela den i två bitar. Det krävs knappt någon manuell knådning, utan forma dem bara till två rostbröd limpor och därefter lägg dem i formarna.

Baka rostbröd
Degen färdigknådad
Baka rostbröd
Jäsningen klar

Under bakduk bör degen jäsa cirka 30 minuter eller tills den har dubblat sig. Tänk på att inte peta eller flytta degen efter jäsningen, för då säckar limporna ihop. Efter jäsningen ska formarna in i ugnen på 175 grader, där ska de vara i ca. 35 minuter. Även i ugnen skjuter de än en gång på höjden. Resultatet blir det allra bästa om man tar ut limporna ur formarna och låter rostbrödet svalna ordentligt innan nedskärning.

Ingredienser:

6 dl mjölk

50 gram smält smör

2-4 msk honung, anpassa efter kvalitet på honungen

1 paket torrjäst eller 1 styck färsk jäst

1 ägg

2 tsk salt

12-17 dl vetemjöl

Baka rostbröd
Färdiga resultatet

Slutresultat av bakningen blir ett mycket gott rostbrödet. Brödet är gott både rostat samt orostat. Det går även alldeles utmärkt att frysa.

Några tips i köket är alltid bra, kolla in här.

Lycka till!

1 kommentarer på “Baka rostbröd

  1. Pingback: Höstinspiration - Familjen Persson Höstinspiration

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.