Vaktposten av Lee Child

Senaste boken, Vaktposten av Lee Child i serien om Jack Reacher är 25:e i ordningen.

Vaktposten av Lee Child
Vaktposten av Lee Child

”Jack Reacher liftar med en främling och hamnar i en namnlös, sömnig stad utanför Nashville, Tennessee. Hans plan är att dricka en kopp kaffe och dra vidare. Det kommer inte ske. Staden har stängts ner efter en cyberattack. Reacher är inte ute efter problem, men han vänder dem knappast ryggen när de dyker upp. Han bestämmer sig för att stanna kvar och ta reda på vad som har hänt.
I centrum av det hela står Rusty Rutherford, en helt vanlig IT-kille som vet mer än han tror. När männen med onda avsikter närmar sig Rusty, närmar sig Reacher de onda männen.”

Jag tycker Lee Child på ett bra sätt har fångat upp nutid i form av ökat hot från öst. Spänningen sitter i genom hela boken vilket som vanligt gör att man läser ut den på ett par dagar. Vaktposten av Lee Child hamnar någonstans i mittenspannet när det kommer till vilka böcker i serien jag tycker varit bäst.

Lee Child skrev denna bok tillsammans med sin bror Andrew Child. Det är första gången dom skriver tillsammans i serien om Jack Reacher och jag tycker förändringen tillför lite nya infallsvinklar vilket är bra.

Läs gärna mitt inlägg om Lee Child – Jack Reacher för en fullständig lista på böcker i serien.

Det finns också en officiell sida om Jack Reacher på engelska.

1 kommentarer på “Vaktposten av Lee Child

  1. Pingback: Höstinspiration - Familjen Persson Höstinspiration

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.