Resultat: Borås Ski Maraton

Det blev ett mindre lyckat lopp för egen del.
Målet med loppet var att köra på en tid runt 3 timmar eller snabbare.
Under Ulricehamnsloppet körde jag på 3 timmar och 28 minuter. Något som jag själv kände var bra med tanke på omständigheterna.

Dock måste jag säga att omständigheterna kring vallning och spårkvalité i dagens lopp var skit. 🙂

Loppet bestod av totalt 10 varv. Efter 4 varv kände jag att 3 timmar kunde fungera. Spåren försvann allt eftersom loppet gick och efter 6 varv var jag ” nere” kring samma tid som på Ulricehamnsloppet. Körde ett extremt lugnt varv (7) och klev därefter av. Kände att det inte fanns möjlighet att förbättra min seedning till vasaloppet.

Min maxhastighet i Ulricehamnloppet var trots trögt före och ovallade skidor dryga 60km/h. Under dagens lopp kom jag upp i knappt 40 trots glidvalla. Tror boven var klistret. Det högg ordentligt i utförsåkningarna och tog inte ett skit i uppförsbackarna. :/

Nu blickar jag framåt mot 90km underbar skidåkning med -17 grader, perfekta spår och strålande sol mellan Sälen och Mora den 8 mars. Får man önska sig lite lätt medvind också ? 😉

Över till en annan person, nämligen Erik som slutförde loppet (10 varv) på tiden 3:59:07. Är helt klart imponerad av hans insats. Tiden ljuger, för efter dessa omständigheterna är detta en helt klart bra tid!
Så, nu tar vi både nya tag inför vasaloppet.

Till sist vill jag tacka min familj som stöttar mig till 200% i den utmaning som vasaloppet innebär! Älskar er!

6 kommentarer på “Resultat: Borås Ski Maraton

 1. Eddy P

  Det är svårt med kvalitet på spår så här långt söder ut, där snötillgången är så knapp. Men jobba på med styrkan så fixar du säkert Vasaloppet bra!

  Svara
 2. Sanne

  Japp vi stöttar dig verkligen till 200%. I går tyckte Lukas att Daniel skulle träna lite mer så han kunde vinna någon gång. Under 4 månader har vi nästa bara pratat Vasalopp hemma och snart är det dags.

  Svara
  1. Qraze Inläggsförfattare

   Jag tycker inte alls jag pratar mycket om vasaloppet. 😀
   Tänk så skönt det blir den 9 mars. Då kommer jag bara prata om vasaloppet 2016. Vilken skillnad det kommer bli! 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.