Rapport från Alliansloppet 2015

Fredag 21 augusti
Det började med en bilresa till Trollhättan och övernattning på Scandic Hotell Swania.

Väl på plats tog vi en promenad till Alliansloppets mässområde. Där fick man chansen att tävla om ett dagspass på Skidome i Göteborg genom att staka 300 meter med max motstånd på en Skierg under 60 sekunder. Jag lyckades avverka sträckan på 55 sekunder och vinsten var ett faktum. 🙂

20150821_153046[1]

300 meter på 55 sekunder.

Lördag 22 augusti
Efter en inte allt för bra natt med kanske 26-27 grader varmt hotellrum så ringde klockan 07:00 och det var dags att förbereda sig för en frukost. Efter frukosten fick jag också i mig 2 st Powerade.

Klockan 09:15 checkade vi ut från hotellet och gick till bilen för att hämta min utrustning.
Trots mycket folk i rörelse innan starten hann jag värma upp lite smått på skidorna.

Klockan 10:15 gick min start. Loppet på 48km hade påbörjats. Det var varmt men knappt ingen vind så det var i stort sett optimala förhållanden. Jag gick ut extremt lugnt eftersom jag aldrig kört loppet eller banan förut. Sanne och barnen stod placerade vid start/mål och farsan hade hittat en fin plats utefter banan runt 10km från start.

Vid varvning efter 16km kändes det nästan oförskämt lätt. Jag hade en bra rygg att hänga på och kunde fortsätta snabbare under andra varvet. Efter 32km kändes det också riktigt bra och kroppen svarade fint. Låg på i stort sett exakt 2 timmar efter två varv och 3 timmar eller bättre kändes inte alls omöjligt. Vid vätskekontrollen halvvägs till mål kändes det verkligen som att jag skulle klara strax under 3 timmar. Dock hände det som inte får hända. 7km från mål bröt jag staven i ett brunnslock och 3 timmarsgränsen var körd. Jag körde och gick i mål på 3 timmar, 13 minuter och 32 sekunder.

20150822_132821[1]

Några meter före målgång efter 48km.

Jag är väldigt nöjd med min tid och min prestation och kroppen känns inte alls sliten såhär ett par timmar efter loppet.
Så, vad blir mitt betyg på min prestation.-

Plus: Dubbelstakningen sitter som handen i handsken. Konditionen känns bra.
Minus: Stakning med frånskjut och diagonalåkning behöver övning. Måste sett för jävligt ut i dom brantare uppförsbackarna. Kändes som rullskidorna flög över hela banan. 😉 Fegade för mycket utför, hade sparat en hel del tid att kunna ha fartställning och därmed få ordentlig skjuts inför uppförsbackarna.

Sist men inte minst vill jag tacka Sanne, Lukas och Josefin som har stöttat mig och orkat med mitt tjöt om träning och planering inför loppet (typ hela sommaren). Utan dom hade detta aldrig kunnat genomföras. Tack för ert underbara stöd!

Vill även tacka min far Eddy som stod och hejade på när det som bäst behövdes. Tack!

Innan jag drar mig tillbaka för dagen och trycker i mig ett stort lass tacos med skumpa som avslutning så vill jag också tacka Alliansloppet för ett perfekt arrangerat lopp. Proffsigt!

Åh just det. Jag kommer tillbaka nästa år (Om frugan tillåter mig att köpa nya stavar (igen) för runt 1000:-) Rent spontant tror jag hon kommer be mig börja med simning istället. Ett par badbrallor och man är redo liksom. 😉

3 kommentarer på “Rapport från Alliansloppet 2015

 1. drakfot

  Gott jobbat!

  Vad är det med dig och bryta saker så fort du är i någon form av skidspår? 😉

  Svara
  1. Daniel Persson Inläggsförfattare

   Tack Drakfot. 😉
   Jag har hamnat i någon form av oflyt när det gäller att åka på kostsamma brott. 🙂

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.