Skidpremiär på snö i Göteborg

Det var äntligen dags att få åka skidor på snö för första gången den här säsongen. Platsen blev nya Skidome på Nordic Wellness i Göteborg.

20151010_153249

Vi var två förväntansfulla pågar som vallat våra skidor med lila för glid och blå burkvalla för fäste. Jag tyckte själv att jag hade hyfsat glid dom första 5-6 varven men fästet infann sig aldrig riktigt.

20151010_102600

Jag genomförde 11 varv innan Erik dök upp och sen körde vi 4 varv tillsammans följt av lunch. Efter maten var det bara att slänga på sig utrustningen igen och gneta varv. Eftermiddagspasset bestod av 12 varv och det var ganska slitna spår och ”mjöligt” på sina ställen men det ger ju bra träning.

Roligaste händelsen för dagen var helt klart när vi kanske inte helt smart bestämde oss för att ta en tur upp för den brantaste backen och då måste man ju också sen ta sig ner. 🙂 Erik valde att ta en ”rump”-tur medans jag tänkte att detta kan ju inte vara så farligt så jag åkte ”vanligt”. Stod på benen hela vägen ner och började trampa i den skarpa högerkurvan som följde men där brast det även för mig och jag såg plötsligt mer ut som en fotbollsspelare som utför en bentackling än som en skidåkare.

IMG_20151010_110000

Så dags för betygsättning. Sett till hela anläggningen så är det en väldigt fräsch och ny anläggning. Bra parkeringsmöjligheter, riktigt fina omklädningsrum och allt runt det.

Själva skidanläggningen var bra men det blir ju väldigt många kurvor/vändningar när man ska få till 1,2km på begränsad yta. Spåren var också ganska slitna redan från start och tunna. Stavfästet var ok på förmiddagen men blev väldigt gropigt i snön efter lunch.

Önskvärt vore att få till lite mer snö så man kan få djupare spår och kanske även få till en pistmig runt lunch?

Både jag och Erik kan absolut tänka oss att åka dit igen.

Antal varv (Daniel): 27 st, 32,4km
Antal varv (Erik): 16st, 19,2km

1 kommentarer på “Skidpremiär på snö i Göteborg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.