LAN-dags och lite historia

ÄNTLIGEN!

Det är återigen dags för mig att anordna ett LAN här hemma som jag gjort flera gånger förrut.
Innan jag går in på det tänkte jag dock sprida lite historia som kuriosa.

Deltagarna på dom LAN jag varit på och anordnat har varit olika och folk har kommit och gått.
Vissa minns man som om det vore igår men när jag tänker efter så är det sådär knappt 20 år sen vi började. 😉

Det hela började med att jag och Zoop (Erik Dahlén) lirade via nollmodemkabel och COM-port.

Det var mer regel än undantag att man fick installera om datorn innan man ens kunde börja spela för att det var någon ”missmatch” mellan spelversioner, OS och liknande. Sämsta minnet från denna tiden var helt klart när Eriks com-port slutade fungera och misslyckandet var ett faktum.
Det finns många roliga historier runt den här tiden (som jag tippar på är runt 1996-1997).
Vid ett tillfälle skulle vi köra Need 4 Speed i nätverk men Eriks CRT-skärm började brinna så vi fick köra split-screen istället. Det kallar jag LAN. 😉

Bara något år efter det att jag och Erik börjat ”lana” så kom ännu en spelgalen gubbe med. Nämligen Crazy-Train (Rickard Fischer). Vi köpte tillsammans en 10 Mbits hubb och spelen blev fler. Vi lirade spel som Warcraft 2, Interstate ’76, Delta force, Red Alert 2, Pizza Tycoon?!? m.fl. Dock tror jag att det spel vi spelade absolut mest var Starcraft. En match kunde ta extremt lång tid.

Under en sommar (runt 1998-1999?) spenderade vi i stort sett hela lovet i Eriks pappas vardagsrum i Ulricehamn. Det blev inte många soltimmar det året men desto mer spelande. 😉

År 2000 klev det in fler spelare från mitt dåvarande jobb på Ericsson där det blev dags att ta klivet upp till Battlefield 2. Många spelpass efter jobbet blev det.

Under senare år har det blivit fler spelare och nu för tiden är ju ungarna bortskämda med att man kan spela online. När vi började så var det inte ett alternativ.

Nu får mina goda vänner rätta mig om jag har fel men jag tror vi den 25 oktober 2011 var 11-12 pers i mitt vardagsrum och hade LAN i och med lanseringen av Battlefield 3. Kanske inte en helt godkänd release från Dice men vi hade riktigt kul. Inför detta LAN skapade vi en grupp som vi numera spelar med. Fientligt Initiativ. Namnet kom min kollega och vän samt AWP-master Drakfot på och än idag spelar vi under samma namn. Erik har bytt nick från Zoop till Eedle och Rickard Fischer (som inte spelar aktivt just nu) bytte namn till Riskfisk.

Aktiva just nu och medlemmar i Fientligt Initiativ är Drakfot, Eedle, Sengorin, Kenvase, Poutress, Namil, Bjergon och SwedOff/Wolfhunt3r. Vi har även ett par gästspelare som är med och spelar Counter-Strike då och då men dom tar jag inte upp här. 🙂

Så, då var historielektionen över och vi går in på det som komma skall, nämligen LAN den 27-29 november här i Hökerum. Det är samma helg som Dreamhack Winter 2015 så eventuellt blir det att vi drar till Jönköping med ett dagspass men det återstår att se. I övrigt är vi 9 pers just nu som kommer sitta och svettas i mitt vardagsrum. Fru, barn och hund skickar jag iväg till svärfar så vi kan gapa, skrika, gråta bäst vi vill hela helgen.

För er som inte är med men som är sugna på att se hur vi har det under LANet kan se oss live på http://twitch.tv/ftiv där vi sänder dygnet runt under hela helgen.

PS. När man har ett sånt spelintresse som jag och gubbarna har är det tur man har en förstående bättre hälft som kan styra upp allt annat runt omkring. 🙂

6 kommentarer på “LAN-dags och lite historia

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.