Kebabsås

Kebabsås är gott att ha till pulled pork, sallad och hamburgare. Möjligheterna är oändliga.

Vill man att såsen ska vara krämig ta creme fraiche istället för filmjölk. När man tycker man har tagit lagom av italiensk salladskrydda ta då lite till. Vill man ha starkare, öka då mängden av kryddor. Att göra den 1- 2 dygn innan man ska äta den ökar också smakerna, då såsen har fått stå och dra till sig. Dessa tips gäller till både stark och mild kebabsås.

Stark kebabsås

5 dl extra krämig filmjölk eller 5 dl creme fraiche

4 msk majonäs

1 riven gul lök

6 fefferoni (kör dem i en stavmixer eller matberedare)
Kan bytas ut mot röd jalapenos eller habanero om man vill ha ännu starkare sås.

3 msk chilisås

1 tsk paprikakrydda

1 tsk cayennepeppar

1 tsk salt

mycket italiensk sallads krydda

ca. 10 droppar tabasco

1/2 tsk svartpeppar

(vill man ha vitlök i så går ett också bra, pressa i ca 2 vitlöksklyftor)

Mild kebabsås

5 dl extra krämig filmjölk eller creme fraiche

4 msk majonäs

1/2 riven gul lök

1 dl chilisås

mycket italiensk salladskrydda

1 krm svartpeppar

1 tsk salt

3 kommentarer på “Kebabsås

  1. Pingback: Populära inlägg hos familjen Persson | Familjen Persson

  2. Pingback: Pulled pork burger - Familjen Persson

  3. Pingback: Slow cooker-recept - Familjen Persson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.