Slow cooker recept

Här har ni fyra tips på hur man lyckas med matlagning i slow cooker. Ni får även några lättlagade recept för en slow cooker. Recepten kan även modifiera helt efter tycke och smak.

Slow cooker recept
Kålpudding i slow cooker

Slow cooker recept och tips

Tips:

  1. Tänk på att inte lyfta locket för många gånger. Därför att varje gång man gör detta tar det runt 30 minuter att återfå rätt temperatur. Man måste inte köpa den dyraste slow cookern för att lyckas, det finns ett stort utbud till lågt pris.
  2. Torkade kryddor kan man lägga i från början, men färska kryddor blir smaklösa så lägg bara i dessa de sista 30 minuterna.
  3. Lär känna din slow cooker genom att laga mat i den. Då lär man sig vilket läge och tider som funkar för just sin egen slow cooker.
  4. Tillagningstider i slow cooker: Vill man att det ska gå fortare har man på högt läge hela tiden så minskas tillagningstiden. Vill man att det ska ta längre tid har man slow cookern på lågt läge hela tiden. Är mat djupfrysta rekommenderar jag högt läge hela tiden. Ibland kan man starta på högt läge ca.10-20% av tiden för att få upp temperaturen, resterande av tiden har man på lågt läge.

Recept:

Kålpudding i slow cooker

Pulled pork i slow cooker kombinera gärna med hemmagjord kebabsås.

Lasagne i slow cooker

Chili i slow cooker

Pulled Chicken slow cooker

Julskinka i slow cooker

Pulled porkgryta i slow cooker

Potatisterrin i slow cooker

Kycklinggratäng i slow cooker

Rödkålslasagne i slow cooker

Ragu i slow cooker

Bonusrecept: Revben i slow cooker görs på samma sätt som pulled pork. Alltså, samma marinad passar alldeles utmärkt. Det lättaste är att dela revbenen innan man lägger dem i slow cookern. Tillagningstiden anpassas av tjockleken på revbenen, ca. 4-6 timmar på lågt läge. När dem är klara lägg på lite marinad och griljera i ugnen ca. 15 min på 250 grader.

Slow cooker recept
Chili i slow cooker

Lycka till med slow cooker matlagningen!