Pulled chicken i slow cooker

Mycket enkelt recept på pulled chicken i slow cooker som är perfekt till tacos, sallad eller cannelloni. Ett tips är att göra så mycket som får plats i sin slow cooker därefter frysa in i mindre lådor i frysen.

Ingredienser Pulled chicken i slow cooker:

Gör så här:

Detta recept avser en stor slow cooker som rymmer 6,5 liter. Lägg kycklingfileerna i slowcookern med en marinad/sås du gillar, det räcker med ca. 2 dl. Låt det puttra i 2 timmar på högt läge, vänd sedan fileerna samt ändra till lågt läge under 4 timmar. När det puttrat i 6 h, dra kycklingen med två gafflar medans det ligger kvar i kärlet.

Tiden kan justeras helt efter sina egna önskemål, vill man att det ska gå fortare ha på högt läge hela tiden så minskas tillagningstiden eller vill man att det ska ta längre tid ha slow cookern på lågt läge hela tiden. Är fileerna djupfrysta rekommenderar jag högt läge hela tiden. Låt det puttra ihop ytterligare tio minuter efter att du delat det, så kycklingen suger åt sig den goda marinaden. Servera till tacos, sallad, cannelloni eller frys in. Lycka till!

Fler slow cooker recept finner ni här.

2 kommentarer på “Pulled chicken i slow cooker

  1. Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept

  2. Pingback: Enkel guacamole - Familjen Persson Enkel guacamole

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.