Restips San Francisco

San Francisco är en trevlig stad som är perfekt att promenera runt i t.ex. gå från Union square till fischerman’s wharf. Det finns många attraktioner att se i San Francisco t.ex. Golden gate bron, Alcatraz samt Red wood träd.

Restips för San Francisco
Golden Gate Bridge – San Francisco, CA, USA

Restips San Francisco

1. Transport från och till flygplats. Airport shuttle är en smidig tjänst som har ett bra pris. Naturligtvis kan man använda sig av taxi, Uber eller Lyft. På airport shuttle får man ett fast och billigt pris för transporten från och till flygplatsen. Tänk på att de samkör och man får eventuellt samåka med fler passagerare, tiderna man angett höll dem oavsett hur många passagerare de hade.

Övrig transport. Som sagt San Francisco är en trevlig stad att promenera runt i. Det finns gott om lokaltrafik i form av bussar och spårvagnar. En bussresa kostar bara några få dollar, man kan t.ex. köpa 1-day Muni pass om man är intresserad av det.

2. Boende.Airbnb kan man hitta prisvärda boenden. Själva bodde vi precis i utkanten av centrala San Francisco vilket var prefekt för oss. Här bodde vi.

3. Nöje. Gott om shopping finns runt Union square. Vi köpte en sådan här dags utflykt, vilket innehöll en bussresa över Golden gatebron till Muir woods där vi såg de gigantiska red wood träden. Efter det stannade bussen i Sausalito innan den körde över Golden gate bron igen vidare mot båtarna till Alcatraz, där lämnade man bussen och tog båten mot Alcatraz. På Alcatraz hade man audio guide på engelska. För oss var denna heldag helt fantastisk och väl värd varenda krona.

Viktigt restips San Francisco! Om man vill besöka Alcatraz är det viktigt att veta att det bara finns ett begränsat antal insläpp per dag, man måste förköpa någon form av biljett.

4. Kolla även på dessa två inlägg de kan också vara till hjälp. Inför en USA-resa och Packlista inför en USA-resa.

Restips San Francisco
Centrala San Francisco taget från Alcatraz ön.

Detta var restips San Francisco. Hoppas ni får en trevlig resa till San Francisco. Har ni frågor kan ni ställa dem under kategorin, kontakta oss.

2 kommentarer på “Restips San Francisco

  1. Pingback: Restips Paris - Familjen Persson Restips Paris. Weekend resa.

  2. Pingback: Inför en USA-resa - Familjen Persson Inför en USA-resa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.