Restips Paris

Restips Paris, är tips på hur man kan maximera sin weekend-resa till Paris samt får ut det mesta av staden.

Restips Paris

1. Packning. Till Paris är det endast ett par timmars flygresa. Och ska man bara vara borta en weekend rekommenderar vi att man bara reser med handbagage och carry-on.

2. Le Cab, är en taxitjänst där man får ett fast pris på resan. Alltså inte någon taxitjänst som kör omvägar och tar extra betalt för turister. En del chaufförer pratade engelska medans andra vägrade prata engelska. Men det gjorde inget eftersom man såg sitt pris och resrutten i appen som man också betalade via. Annars är Paris en trevlig stad att ta lång promenader i.

Restips Paris
Triumfbågen, Paris

3. Sevärdheter. Det finns många sevärdheter i Paris att titta på. Så innan avresa rekommenderar jag att man sållar så man verkligen hinner se det man tycker är relevant. Älskar man sin Napoleon-historia eller franska revolutionen rekommenderar jag Triumfbågen, Notre-Dame och Eiffeltornet. Floden Siene ser man och passerar i princip inför varje större sevärdhet. Även en romantisk promenad på Champs-Élysées, för att fönstershoppa i märkesbutikerna är mycket trevligt. Och sedan sätta sig på en uterestaurang och äta god mat tillsammans med ett glas vin i vårsolen är magiskt.

Ett besök på Louvren kan varmt rekommenderas oavsett om man gillar konst eller inte. De har audio guide på engelska vilket gör besöket mycket smidigt. Vi hade en tidsbestämd biljett med audiogudie till Louvren vilket var jätte smidigt. Den första tiden för dagen som gick att välja hade vi (mindre folk tidigt på förmiddagen).

Vi kände oss trygga över allt och det träffade på väldigt få gatuförsäljare. Men runt Sacré-Cœur var det ett annat klimat, sliten stadsdel med magisk utsikt över Paris här ifrån. Men som sagt var på er vakt för gatuförsäljare och håll i handväskan lite extra.

Andra sevärdheter hittar ni här.

Viktigt restips Paris! För att undvika köer och för att verkligen se det man vill. Rekommenderar jag att förköpa biljetter till sin sevärdhet man vill uppleva.

4. Mat. Om ni vågar, testa gärna vitlöksmarinerade sniglar/escargot. Man behöver inte gå på dyra restauranger flera gånger per dag. Utan kan minimera matbudgeten genom att köpa frukost/lunch/picnic-mat/utflyktsmat. Detta på någon av de små bagerierna eller små livsmedelsbutiker som finns på varenda gata.

Har ni frågor kan ni ställa dem under kontakta oss. Trevlig resa!

För fler restips se: restips för Orlando och Florida och restips San Francisco.

1 kommentarer på “Restips Paris

  1. Pingback: God Jul och Gott Nytt år 2019 - Familjen Persson God JulGott Nytt år 2019

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.