Restips för Orlando och Florida

Här är lite specifika restips för Orlando och Florida. Kolla även in ’’packlista inför en USA-resa’’, restips USA och ’’inför en USA-resa’’ för att få en helhet.

Restips för Orlando och Florida

Restips för Orlando och Florida
Miami Beach

Planera hemma

I Florida finns det väldigt många turistnöjen, så det bästa är att först välja ut vad som är viktigast för er familj att uppleva. I detta stadiet är det också bra om man gör en budget för sin resa.

Det billigaste priserna hittade vi på respektive originalsajt. Ju tidigare man bokar flyg och boende desto billigare blir det, vi bokade drygt 10 månader i förväg. Vi jämförde flyg på flygresor.se, kollade vilken dag som var billigast att flyga, kollade även vilken som hade minst mellanlandningar o.s.v. Boende hittade vi på airbnb (här bodde vi), detta har vi provat att bo på i både Sverige och utomlands och funkar utmärkt. Tänk bara på att läsa beskrivningarna noggrant eftersom det kan skilja sig en hel del vad som ingår och inte. För vår del när det gällde boendet i USA var det exempelvis viktigt att ha en elspis och inte en gasolspis som är vanligt där. Antal rum och läget var också toppkriterier för oss.

Boka

När man vet vad man vill göra, så sätt igång och boka. Om man exempelvis ska gå på Disney World och har bokat i förväg kan man när det är 30 dagar i förväg boka tre stycken fastpass. Bor man på Disney resort kan man boka tre stycken fastpass 60 dagar i förväg. Dessa behövs verkligen under högsäsong. Gå-före-i-kön-biljetter till Busch garden finns bara i en begränsad mängd till varje dag, så önskar man detta, se till att vara ute i god tid.

Packa

Kolla in packningslistan. Se till att allt flytande har stängda korkar alternativt tejpa alla eller lägg i påsar. Packningskuber eller rullteknik ger mer plats i bagaget. I Florida hade vi alltid vår utflyktsväska och kylväska redo vilket underlättade en hel del. I utflyktsväskan hade vi solglasögon, kepsar, solskyddsfaktor, regnponcho, plåster, våtservetter, näsdukar, handsprit, ziplockpåsar (bra till att lägga mobilen i när man åker vattenattraktioner eller vistas på stranden), personliga mediciner, powerbanks, öronproppar (bra vid bl.a. fyrverkerier eller på Nascar), glowsticks och myggmedel.

Vi köpte myggmedel på Walmarts campingavdelning, detta sprayade vi på oss när vi skulle vistas utomhus efter 18.00, detta var guldvärt för att slippa bett från insekter. Se bild nedan på hur detta spray såg ut. Vi köpte även en billig kylväska från Walmart, 5 dollar. Fryste in vattenflaskor och använde dessa som kylklampar (se bild nedan), i slutet av dagen smälter vattnet och man kan dricka vattnet från dem frysta flaskorna. För att slippa köpa reseadapter till alla familjemedlemmar, gör en laddstation, dvs packa med en fördelningsdosa så behöver man bara ha en enda reseadapter med sig. Se bild nedan.

Restips för Orlando och Florida

Flygningen, carry-on

För enkelhetens skull, försök att inte ha något handbagage utan bara en carry-on. Dels för då har man bara en ryggsäck när man går runt på en flygplats och slipper släpa runt på en rullväska som är lätt att glömma någonstans. Även på själva planet är det bättre att bara ha en carry-on eftersom det kan bli platsbrist i de tilltänkta överskåpen, då i sista stund checkar flygvärdinnorna in handbagaget bland det vanliga bagaget. Har man då viktiga dokument eller mediciner där i vill man inte riskera att bagaget blir borttappat eller försenat med ett annat plan. Carry-on väskan lägger man under sätet framför sig och man är då säker på att sina viktiga saker är nära hela tiden.

Flygningen, tullen

För att tullen ska gå så smidigt som möjligt se till att ditt pass, biljetter, ESTA och APIS är korrekta. Kolla också regler för vad du får ha med dig i handbagage. Öronproppar är bra att ha men var ska man lägga dem när de inte används? Kinderäggsburkar är perfekt för detta ändamål. Märk med en penna vems som är vem. Glöm inte att ha bekväma kläder under flygningen, det är många timmar på planet.

Läs på om era utflyktsmål

Vad får man ta med sig in till en park? Vilken veckodag är det minst folk? Är maten dyr? Hur lång tid tar det att ta sig till parken? Avstånd i parken? Vad kostar parkering?

Disney World

I Disney World är maten väldigt dyr men man får ta med sig mat in, bara det inte är i glasbehållare. Man kan i princip åka alla attraktioner i Disney World med en ryggsäck men var då beredd på begränsat benutrymme i attraktionerna. Disney World-området är jättestort, man åker till parkeringen för respektive Disneypark och får sen åka tåg, buss eller båt till den Disneypark man ska besöka. Till Magic Kingdom tar tåget ca. 30 minuter och båten 10 minuter från deras parkeringen.

Glöm inte att ta kort på vart din bil står, det har du garanterat glömt i slutet av dagen. 4-juli veckan vill man inte vara på Disney World då detta är den mest besökta veckan sägs det. Vi tajmade in ett besök i parken precis innan högsäsong, vilket resulterade i att den längsta kötiden vi hade i Disney World var 25 minuter till Seven Dwarfs vilket är fullkomligt överkomligt då kötiden brukar vara minst 90-180 minuter till denna attraktion. Stå på vänster sida (näsan mot slottet) av paradgatan när det är dags för paraden så får du skugga. När det är dags för fyrverkerierna över Disneyslottet kanske man tycker det är alldeles för dyrt att köpa lyxleksaker till barnen, se till att du köpt med dig glowsticks från Dollarstore istället (kostar ca.10 kr).

Busch garden

I Busch garden får man inte ta med sig mat in så det kan vara värt att köpa till ett ’’all day dining’’ pass, detta val gjorde vi och tjänade in passet redan de första två timmarna i parken. På Busch garden får man inte ha med sig väskor på berg-och-dalbanorna, väskor får man låsa in i skåp. Ett hela-dagen-skåp kostar ca. 150-250 kr medans ett skåp för max två timmar kostar 20 kr. När man går i nöjesparker, ha gärna en regnponcho i ryggsäcken för de där oväntade tropiska regnen. Men om det regnar alldeles för mycket har Busch garden en regnpolicy för de med en enkel eller multibiljett, gå till kundtjänst där får man biljetter till en ny dag helt kostnadsfritt, dock allt extra som ”all day dining” samt ”gå före i kön biljett” får man inte behålla.

Andra sevädigheter

Kennedy space center kan man boka i förväg eller bara åka dit. Här finns det också specifika regler för vad man får ta med sig in och inte. Nascar/simma med delfiner/se raketuppskjutning/se en baseball match kan man bara göra vissa dagar och tidpunkter till skillnad från nöjesparker som är tillgängligt sju dagar i veckan. Så finns det något man verkligen vill göra som är mer sällsynt, boka detta allra först. Airboat i Everglades, se alligatorer kan man också boka i förväg. Airboatföretaget som vi åkte med hade drop-in, man köper biljett till ospecifik dag och sen är det bara att dyka upp på deras öppettider. Så smidigt.  

Bästa stränderna i Florida: Vi besökte stränder i söder, östkusten samt västkusten. Den allra bästa vi kan rekommendera är Clearwater beach.

Restips för Orlando och Florida

Bästa shoppingen

Detta är en personlig fråga och många säger nog olika. Men den som vill ha mycket för pengarna får inte missa Walmart eller Target. Walmart har både billig mat, kläder, husgeråd m.m. Publix är en trevlig matbutik men lite åt det dyrare hållet. Kolla ounce-priset på matvarorna så ser ni skillnaderna tydligast på vilken vara som är billigast. Old Navy, Banan Republic och Foverer 21 är trevliga klädbutiker. Vi hittade en jättebra outlet i Orlando följ länken.

Trafik och vägtull

Räkna med en del trafik och bilköer i Florida. Kör man bil, se till att vara ute i god tid om ni har en tid att passa. Några extra vattenflaskor är alltid bra att ha liggandes i bilen. Det finns många vägar i USA som har vägtull, se till att ha mynt förberett eller kolla om ni har så det dras automatiskt på registreringsskylten. Man kan undvika vägar med tull men då får man ofta åka långa omvägar.

Undvika mycket folk

Det allra bästa är att vara morgonpigga och vara på det tilltänkta stället när det öppnar. Spelar ingen roll om det är till affärer, nöjesparker, stränder för över allt i Florida blir det mycket mer folk efter 13-tiden.

Jetlagmat

Eftersom det är 6 timmar tidsskillnad till Florida så kan det vara så att man är extra trött när man kommer hem. Oavsett om man lider av jetlag eller inte så är detta tips perfekt. Se till att ha frysta mackor med smör och pålägg, frysta luncher och middagar. Då har man garanterat mat hemma utan att behöva jäkta till affären när man kommit hem.

Restips för Orlando och Florida

Myggmedel
Myggmedel/insektsspray
Restips för Orlando och Florida
Frysta vattenflaskor
Restips för Orlando och Florida
Laddstation
Restips för Orlando och Florida
Kinderäggsburkar till öronproppar

Trevlig Resa!

Detta var ”Restips för Orlando och Florida”, se även restips San Francisco, restips Las Vegas och restips Hawaii.

7 kommentarer på “Restips för Orlando och Florida

  1. Pingback: Att tanka i Florida, USA - Familjen Persson

  2. Pingback: Vår semester i Florida USA 2019 - Familjen Persson

  3. Pingback: Restips Paris - Familjen Persson Restips Paris. Weekend resa.

  4. Pingback: God Jul och Gott Nytt år 2019 - Familjen Persson God JulGott Nytt år 2019

  5. Pingback: Inför en USA-resa - Familjen Persson - Fyra tips inför din resa

  6. Pingback: Packlista inför en USA-resa - Familjen Persson Packlista inför en USA-resa

  7. Pingback: Restips USA - Familjen Persson Information om USA för en turist

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.