Inför en USA-resa

Det är bekvämt att boka en charter men ibland vill man utforska något annat. När man bokar resa på egen hand så är det viktigt att man kollar upp några mycket viktiga punkter inför sin resa till USA.

Här kommer fyra tips som kan förenkla din planering av resa till USA. Oavsett vilka tips som ni föredrar, tänk på att alltid kolla så du har aktuell fakta inför en USA-resa.

Inför en USA-resa
Cupcakes

Tips 1, inför en USA-resa

Det finns många regler kring packning, biljett och visum när du reser till USA. Dessa fyra är mycket viktiga att kolla upp.

  • Visum. När man reser till USA behöver man ha ett speciellt tillstånd. Här kan ni läsa mer om ESTA.
  • Pass och flygbiljett. Läs mer här: SAS.
  • Packning. Vad får man packa i sitt bagage? Läs mer här: transportstyrelsen eller TSA.
  • APIS, en del flygbolag har som krav att man behöver fylla i en APIS dvs information som behöver delges till sitt flygbolag.

Det kan också vara bra att läsa på den hemsida som tillhör det flygbolag som du ska resa med, alla rekommenderar i regel samma sak men det är alltid bra att dubbelkolla. 

Tips 2, inför en USA-resa

Boka-tidigt-rabatter kan man hitta på både flyg och boende till USA. Jämför olika flygbolag på ex. flygresor.se. Även jämför dess restider och extra avgifter för att hitta det bästa för just din resa. Det är likadant med boende. På airbnb kan man enkelt söka på stad i USA och ange olika krav man har på sitt boende. Däremot om man önskar att bo på hotell rekommenderar jag booking eller hotels

Tips 3

Fråga folk i din omgivning som varit i USA. Oftast får man de bästa tipsen på det sättet. Läs gärna om staden eller städerna ni ska besöka. Ta exempelvis Orlando där finns det så mycket att besöka och är man bara där en vecka kanske man ska välja ut det man tycker är viktigast, för jag lovar du hinner inte besöka alla sevärdheterna i Orlando på 7 dagar.

Tips 4

Välj din resas längd med omsorg. Om man kan rekommenderar jag att alla USA-resor borde vara minst två veckor. När man ändå flugit så många timmar och lagt pengar på resan kan man stanna några nätter extra för att hinna med allt. Det kanske är så att det är ditt enda besök till detta resmål så det gäller att passa på. Det blir inte mycket dyrare att lägga på några nätter och flygbiljetter kostar detsamma.

Läs mer på restips San Francisco, restips Las Vegas, restips för Orlando och Florida samt packlista inför en USA-resa.

5 kommentarer på “Inför en USA-resa

  1. Pingback: Restips för Orlando och Florida - Familjen Persson

  2. Pingback: Restips San Francisco - Familjen Persson

  3. Pingback: Restips för Las Vegas - Familjen Persson Restips för Las Vegas

  4. Pingback: Packlista inför en USA-resa - Familjen Persson Packlista inför en USA-resa

  5. Pingback: Restips USA - Familjen Persson Information om USA för en turist

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.