Inför en USA-resa

När man bokar resa på egen hand är det viktigt att man kollar upp några mycket viktiga punkter inför en USA-resa.

InläggetInför en USA-resa” senast uppdaterat den 22-07-26.

Här kommer fyra tips som kan förenkla planering av resa till USA. Oavsett vilka tips ni föredrar, tänk på att alltid kolla så ni har aktuell fakta inför en USA-resa.

Inför en USA-resa
Cupcakes

Tips 1

Det finns många regler kring packning, biljett och visum när du reser till USA. Dessa fyra är mycket viktiga att kolla upp.

  • Visum. När man reser till USA behöver man ha ett speciellt tillstånd. Här kan ni läsa mer om ESTA.
  • Pass och flygbiljett.
  • Packning. Vad får man packa i sitt bagage? Se: transportstyrelsen eller TSA.
  • APIS, en del flygbolag har som krav att man behöver fylla i en APIS.

Det kan också vara bra att läsa på den hemsida som tillhör det flygbolag som ni ska resa med, alla rekommenderar i regel samma sak men det är alltid bra att dubbelkolla. 

Tips 2

Boka-tidigt-rabatter kan man hitta på både flyg och boende till USA. Jämför olika flygbolag på t.ex. flygresor.se. Även jämför restider och extra avgifter för att hitta det bästa för just eran resa. Det är likadant med boende. På airbnb kan man enkelt söka på stad i USA och ange olika krav man har på sitt boende. Däremot om man önskar att bo på hotell rekommenderar jag booking eller hotels

Tips 3

Fråga folk i din omgivning som varit i USA. Oftast får man de bästa tipsen på det sättet. Läs gärna på om staden eller städerna ni ska besöka. Ta exempelvis Orlando där finns det otroligt mycket att besöka och är man bara där en vecka kanske man ska välja ut det man tycker är viktigast, för jag lovar ni hinner inte besöka alla sevärdheterna i Orlando på 7 dagar.

Tips 4

Välj din resas längd med omsorg. Om man kan, rekommenderar jag att alla USA-resor borde vara minst två veckor. När man ändå flugit så många timmar och lagt pengar på resan kan man stanna några nätter extra för att hinna med det man önskar. Det blir inte så mycket dyrare att lägga på några nätter eftersom flygbiljetterna kostar detsamma oavsett resans längd.

Detta var inför en USA-resa. Se även restips San Francisco, restips Las Vegas, restips för Orlando och Florida, restips Hawaii, restips USA samt packlista inför en USA-resa.

6 kommentarer på “Inför en USA-resa

  1. Pingback: Restips för Orlando och Florida - Familjen Persson

  2. Pingback: Restips San Francisco - Familjen Persson

  3. Pingback: Restips för Las Vegas - Familjen Persson Restips för Las Vegas

  4. Pingback: Packlista inför en USA-resa - Familjen Persson Packlista inför en USA-resa

  5. Pingback: Restips USA - Familjen Persson Information om USA för en turist

  6. Pingback: Restips Hawaii - Familjen Persson Restips Hawaii

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.