Att tanka i Florida USA

Många undrar hur det fungerar att tanka bilen när man är på resande fot i USA och har hyrbil. Det fungerar lite annorlunda än i Sverige men var lugn, det är enkelt.

Att tanka i Florida, USA
Enda stationen där vårt kort fungerade i automaten. CircleK/BP.

För det första att tanka i Florida, USA, räkna inte med att ditt kort fungerar i automaterna. I USA anger man inte sin pinkod utan sitt postnummer (zipcode).

Vi hade hyrbil i tre veckor och åkte drygt 300 mil i Florida, från Daytona i norr till Florida keys i söder. Under resan hittade vi bara en bensinstation (CircleK/BP) där vårt kreditkort fungerade med postnummer. (Du kan alltid testa en gång men därefter bör du gå in och betala i kassan för att inte riskera att bli av med kortet.)

På övriga stationer fick vi gå in och betala med önskat belopp. Om du vill ha full tank varje gång, se till att ta till lite extra när du betalar. Betalar du med kort fungerar det precis som i Sverige att eventuell växel returneras till kortet automatiskt. Du kan också gå in och få det bekräftat samt kvitto. Det kan vara olika från kort till kort.

Val av hyrbilsföretag

Vi valde Alamo, via mrjet.se då dom hade bäst erbjudande för oss. Det blev en Standard SUV, i vårt fall plockade vi ut en Dodge Journey och Alamo var enda företag som hade en maxtaxa på Sunpass (betalning av tull via regskylten) , knappt $20 + tullavgift. Bara att köra rakt igenom alla tullar. Avgiften debiterades i efterhand.

Val av kreditkort

Vi valde att använda ett Supreme Card från Resurs bank på vår resa. Deras årsavgift är 245:- och dom har ett växelkurspåslag på 1,95% som debiteras några dagar efter utfört köp. I övrigt inga kostnader om man betalar hela summan på fakturan direkt, Det som gjorde att vi valde just Supreme Card var att dom har en fri SMS-tjänst som innebär att du får ett SMS så fort en debitering sker på 500:- eller mer. Kan vara bra att ha för att snabbt spärra kortet om du råkar ut för skimming eller liknande.

När vi jämförde växelkursen på kortet mot Forex som vi använde för att ha lite kontanter så var kortet efter valutapåslaget ca 1:- billigare än Forex per dollar.

Detta var ” Att tanka i Florida, USA ”. Här kan du läs fler restips för Florida.

1 kommentarer på “Att tanka i Florida USA

  1. Pingback: Restips USA - Familjen Persson Information om USA för en turist

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.