Julskinka i slow cooker

Julskinka har aldrig varit smidigare att tillaga. Julskinka i slow cooker, vem kunde tro det? Saftig, smakrik och perfekt.

Julskinka i slow cooker
Julskinka i slowcooker

Material: slow cooker och kökstermometer. Ingredienser Julskinka i slow cooker:

  • Julskinka
  • Morötter, ca 9 st
  • Lagerblad, ca 6 st
  • Kryddpeppar, ca 20 st
  • 1-3 dl vatten

Ingredienser griljering:

  • 3-4 msk senap
  • 3-6 msk ströbröd, när det svält en stund häll i mer om det fortfarande är löst
  • 1 ägg

Detta recept avser en julskinka på ca 3 kg i en slowcooker på 6,5L. Julskinkan blev klar efter 4,5 timmar och detta efter att slowcookern körts på högt läge hela tiden. Skala morötterna och lägg i botten på slowcookern. Lägg i kryddorna och tillsätt vattenmängden i slow cookern. Ta sedan julskinkan och lägg uppe på morötterna (nätet ska vara kvar på skinkan). Sätt i kökstermometer i centrum av köttet och ställ på 70 grader.

Efter halva tiden ös då spadet över skinkan. När kökstermometern piper, ta då bort julskinkan från slow cookern och låt skinkan svalna. När skinkan svalnat, ta då bort nätet och skär bort svålen samt oönskat fett. Gör sedan griljeringen, låt griljeringen dra en stund, lägg den på skinkan. Sätt in skinkan i ugnen som på 225 grader. Det är klart när griljeringen fått mycket färg. Klart, lycka till!

Julskinka i slow cooker, slutresultat.
Julskinka i slow cooker

Kika in här för fler härliga slow cooker recept

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.