Ragu är en smakrik köttgryta. Detta recept är anpassat för en slow cooker, både enkelt samt gott.
![Ragu i slow cooker](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/02/20210224_123104-1024x768.jpg)
Detta recept avser en stor slow cooker på 6,5L. Tillagningstid: 6 timmar på högt läge. Om man önskar att ha pasta till grytan, koka då pasta separat så det parerar sluttiden på Ragun och hoppa över potatisen i receptet. Ingredienser till ragu i slow cooker:
- ca. 0,5-1kg potatis
- 4 stora morötter eller 7 små morötter
- 1 purjolök
- 1 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 3 msk tomatpuré
- 4 msk kalvfond
- 2,5 dl rött matlagningsvin eller 2,5 dl vitt matlagningsvin
- En förpackning krossad tomat
- En högrevsbit (man kan ha mellan 1-3 köttbitar i denna gryta)
- Kryddor: salt, svartpeppar, timjan samt rosmarin
- Blomkål, som är fryst
- Broccoli, som är fryst
- 2-8 dl vatten, avväg mängd så det blir den konsistens ni önskar på grytan
Gör ragu i slow cooker så här:
Första steget. Skala samt hacka: potatis, morötter, purjolök och gul lök. Morötter samt potatis kan man tillaga med skal, tvätta ordentligt före hackning om skal behålls på. Lägg de hackade ingredienserna i botten på din slow cooker och pressa i vitlök. Därefter lägg i: tomatpuré, kalvfond, matlagningsvin samt krossad tomat. Blanda allt ordentligt, när det är gjort, ställ slow cookern på högt läge och 6h.
![Ragu i slow cooker](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/02/20210223_113105-1024x768.jpg)
Andra steget. Därefter lägg högrevsbiten på de redan ilagda ingredienserna, biten behöver inte putsas. Men om man vill korta ner tillagningstiden så skär ner köttbiten i grytbitar. Salta och peppra efter eget önskemål. Samt lägg på torkad timjan och rosmarin. Därefter lägg på locket.
![Ragu i slow cooker](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/02/20210223_113443-1024x768.jpg)
Tredje steget, hålltider.
- Efter två timmar, vänd köttbiten. Lägg på locket.
- När det gått fyra timmar, ta upp köttbiten och skär den i grytbitar. Skär även bort hinnor och senor. Därefter lägg tillbaka köttet i slowcookern, lägg även i blomkål (fryst) samt broccoli (fryst) i önskad mängd och tillsätt eventuellt vatten. Lägg på locket.
- Man har ett mycket gott slutresultat efter 6 timmar dvs mört kött samt en gryta med mycket smak. Klart!
![Ragu i slow cooker](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/02/20210223_132516-1024x768.jpg)
![Ragu i slow cooker](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/02/20210223_151244-1024x768.jpg)
Det finns inget rätt och fel vad gällande denna mustiga gryta. Pasta eller potatis? Vilka grönsaker ska man ha i? Välj det som passar ert hushåll bäst.
![Köttgrytan med potatis men utan blomkål och broccoli](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/02/20210223_180539-1024x768.jpg)
![Kött- och grönsaksgryta med pasta](https://www.qraze.se/wp-content/uploads/2021/01/20210125_181831-1-1024x768.jpg)
Detta var ragu i slow cooker, fler slow cooker recept hittar ni här. Lycka till!
Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept