Ragu i slow cooker

Ragu är en smakrik köttgryta. Detta recept är anpassat för en slow cooker. Både enkelt och gott.

Ragu i slow cooker
Mustig köttgryta med mycket grönsaker i slowcooker

Detta recept avser en stor slow cooker på 6,5L. Tillagningstid: 6 timmar på högt läge. Om man önskar att ha pasta till grytan, koka pasta separat så det parerar sluttiden på Ragun och hoppa över potatisen i receptet. Ingredienser till ragu i slow cooker:

  • ca. 0,5-1kg potatis
  • 4 stora morötter eller 7 små morötter
  • 1 purjolök
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 3 msk tomatpuré
  • 4 msk kalvfond
  • 2,5 dl rött matlagningsvin eller 2,5 dl vitt matlagningsvin
  • En förpackning krossad tomat
  • En högrevsbit (man kan ha mellan 1-3 köttbitar i denna gryta)
  • Kryddor: salt, svartpeppar, timjan samt rosmarin
  • Blomkål, som är fryst
  • Broccoli, som är fryst
  • 2-8 dl vatten, avväg mängd så det blir den konsistens ni önskar på grytan

Gör ragu i slow cooker så här:

Första steget. Skala samt hacka: potatis, morötter, purjolök och gul lök. Morötter samt potatis kan man tillaga med skal, tvätta ordentligt före hackning om skal behålls på. Lägg de hackade ingredienserna i botten på din slow cooker och pressa i vitlök. Därefter lägg i: tomatpuré, kalvfond, matlagningsvin samt krossad tomat. Blanda allt ordentligt. När det är gjort, ställ slow cookern på högt läge och 6h.

Ragu i slow cooker
Första steget

Andra steget. Lägg högrevsbiten på de redan ilagda ingredienserna. Biten behöver inte putsas. Men om man vill korta ner tillagningstiden så skär ner köttbiten i grytbitar. Salta och peppra efter eget önskemål. Samt lägg på torkad timjan och rosmarin. Därefter lägg på locket.

Ragu i slow cooker
Andra steget

Tredje steget, hålltider.

  • Efter två timmar, vänd köttbiten. Lägg på locket.
  • När det gått fyra timmar, ta upp köttbiten och skär den i grytbitar. Skär även bort hinnor och senor. Därefter lägg tillbaka köttet i slowcookern, lägg även i blomkål (fryst) samt broccoli (fryst) i önskad mängd och tillsätt eventuellt vatten. Lägg på locket.
  • Man har ett mycket gott slutresultat efter 6 timmar dvs mört kött och en gryta med mycket smak. Klart!
Ragu i slow cooker
Efter två timmar då köttbiten ska vändas
Ragu i slow cooker
När köttet skurits i grytbitar dvs när det tillagats i 4 timmar även lite vatten har adderats till grytan, frysta grönsaker ej i lagda än

Det finns inget rätt och fel vad gällande denna mustiga gryta. Pasta eller potatis? Vilka grönsaker ska man ha i? Välj det som passar ert hushåll bäst.

Köttgrytan med potatis men utan blomkål och broccoli
Köttgrytan med potatis men utan blomkål och broccoli
Kött- och grönsaksgryta med pasta
Kött- och grönsaksgryta med pasta

Detta var ragu i slow cooker, fler slow cooker recept hittar ni här. Lycka till!

En kommentar på “Ragu i slow cooker

  1. Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.