Kycklinggratäng i slow cooker

Ljuvlig kycklinggratäng som enkelt kan tillagas i en slow cooker. Enkel och smidig vardagsmat till familjen.

Kycklinggratäng i slow cooker
Kycklinggratäng i slow cooker

Innan ni lagar detta recept kycklinggratäng i slow cooker, tänk på att detta recept är tillämpat för en stor slow cooker på 6,5L. När ni gör denna maträtt kan tillagningstid variera beroende på er slow cooker, ungefär 5 timmar på högt läge rekommenderas som tillagningstid.

Ingredienser:

 • 1-2 gul lök eller 1 purjolök
 • ca. 1 kg potatis
 • 1 kg kycklingfiléer
 • 3-4 vitlöksklyftor
 • 1 dl vitt matlagningsvin
 • 3 msk chilisås
 • 1 tärning hönsbuljong
 • salt
 • peppar
 • 2-3 dl riven ost
 • färsk spenat vid servering

Gör så här: Skala och finhacka löken. Skala även potatisen och skär den som pommes. Samt putsa kycklingen och skär den i 1 centimeter tjocka skivor. Därefter lägg löken och potatisen i slow cookern med hälften av den rivna osten, se bild första steget.

Första steget
Första steget

Efter det lägg kycklingskivorna enligt bilden. Alltså uppepå potatisblandningen.

Andra steget
Andra steget

Gör därefter en blandning av kryddorna: pressad vitlök, vitt matlagningsvin, chilisås, hönsbuljong, salt och peppar i en behållare så ni kan skaka ordentligt. Häll därefter blandningen över kycklingen och toppa med den sista rivna osten, se bild tredje steget. Lägg på locket samt låt det tillagas på högt läge i 5 timmar.

Tredje steget
Tredje steget

När tillagningstiden är klar, känn på potatisen samt dela en kycklingbit för att se om det är klart. Är det klart, servera. annars låt det puttra lite till. Servera med färsk spenat och hemmagjord kebabsås (se sista bilden). Färdigt!

Kycklinggratäng i slow cooker
Maträtt färdigt
Kycklinggratäng i slow cooker
Servering

Fler slow cooker recept se här.

1 kommentarer på “Kycklinggratäng i slow cooker

 1. Pingback: Slow cooker recept - Familjen Persson Slow cooker recept

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.