Organisering för de olika karaktärerna

I detta inlägg hittar ni bilder och praktiska tips till varje organiserings personlighet. Ni finner även några allmänna riktlinjer som är användbara vid organisering.

Organisering för de olika karaktärerna

  1. Utvärdera och gör en plan. Läs ”Vilken organiseringskaraktär är du?”
  2. Välj smart förvaring till ditt skåp/låda. Alltså välj förvaring som passar ert hushåll. IKEA och Dollarstore har billiga och praktiska förvaringslösningar. En Dymo gör det mycket enkelt att märka förvaring i sitt hem. Tips! om barn inte kan läsa, använd bilder.
  3. Tänk pussel/Tetris. Plats är en bristvara oavsett hur stort man än har. Flytta runt de tilltänka föremålen tills man är nöjd med utförandet och maximerat ytan.
  4. Inte hugget i sten. Om något inte fyllt sin funktion de senaste månaderna gör då om den platsen. Vissa platser behöver kanske flera försök innan man hittat den ultimata lösningen.
  5. Glöm inte bort gyllene regeln, se nedan

Gyllene regel, skapa ett hem till dina prylar och rensa när det är fullproppat. Alltså hitta designerade platser till de pinaler som er familj behöver och använder. Gör man inte det blir det stökigt. Använd även de fyra stegen: utvärdera, rensa, källsortera och skänka. T.ex.: gamla kryddor som gick ut för tre år sedan, rensa. Kläder som barnen vuxit ur, skänk.

Organisering för fjärilar:

Organisering för de olika karaktärerna
Öppna lådor som står framme är ett bra alternativ för fjärilar
Organisering för de olika karaktärerna
Öppna lådor som är märkta gör det enkelt för fjärilar att plocka undan

Organisering för bin:

Organisering för de olika karaktärerna
Praktisk förvaringstavla som kan ha många användnings områden

För att se hur man gör en förvaringstavla följ länken.

bin
Synliga föremål som är snyggt placerat gillar bin, vitrinskåp är ett bra alternativ till öppna hyllor
bin
Visuell mikroorganisering av scrunchie som är snygg att ha framtagen
bin
Projektlåda som är enkla att ta fram och plocka undan passar bin utmärkt. Vid städning tar vi fram denna lilla låda som har alla medel vi behöver vid städning.

Organisering för nyckelpigor:

Organisering för de olika karaktärerna
Stilrena lättillgänglig förvaring på skrivbord som passar utmärkt till nyckelpigor. I asken finns post-it lappar, tejp m.m. lättillgängligt men ändå syns det inte. Samt stilren förvaring till pennor så det går att få en snabb överblick.
nyckelpigor
Staplingsbara lådor som är märka. Varje binge har bara en kategori i sig.
nyckelpigor
Trådkorg i garderob för snabb visuell överblick men ändå märkta. En kategori per korg. Passar väldigt bra till nyckelpigor.

Organisering för syrsor:

Utmärkt om syrsor har ”bra nog” system, när det gäller utrymmen som andra i hushållet också använder. Och anpassar sig därmed efter andra i familjen. På mer privata ställen som t.ex. sitt egna sängbord, necessär, skrivbord och garderob kan syrsor mikroorganisera hur mycket den så önskar.

Egentligen vill syrsor mikroorganisera batteri. Men för att anpassa sig till övriga i ett hushåll så duger det med ”bra nog” lådan. Alltså alla olika typer av batterier i en som samma låda som är märkt. Bra att även ha närheten av batterilådan är en behållare för använda batterier, för att man på ett och samma ställe ska kunna hantera batteribyte.

syrsor
Batterilådan, som är stilren och märkt
syrsor
Använda batterier
syrsor
Hur batterilådorna ser ut i köksskåpet
Organisering för de olika karaktärerna
Mikroorganiserade pennor som syrsan kan ha i sitt privata skrivbord

Detta var ” organisering för de olika karaktärerna ” Håll utkik efter fortsättningen, organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor. Se även organisera i ett kök. Lycka till med organiserandet!

2 kommentarer på “Organisering för de olika karaktärerna

  1. Pingback: Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor - Familjen Persson

  2. Pingback: Vilken organiseringskaraktär är du? - Familjen Persson organisering

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.