Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor

Allmänna ytor kan vara svåra att bemästra om man är flera olika organiseringskaraktärer i ett hushåll. I detta inlägg finner ni exempel som lämpar sig till alla fyra gestalterna på en och samma plats.

Nedan finner ni tips och bilder som lämpar sig till organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor. Hall, kylskåp och vikning av tvätt är de tre områdena som nämns i denna text. Batteriförvaring som fungerar för all parter se tidigare inlägg, ”organisering för de olika karaktärerna”. Se även ”Vilken organiseringskaraktär är du?”

Organisera hall

Hallar ser alltid stökiga ut oavsett hur mycket man organiserar. Man kan t.ex. ha en skjutdörrsgarderob i sin hall. Ha den alltid öppen för fjärilar och bin. När det behöver se städat ut, stäng dörren och magiskt är oredan borta vilket passar nyckelpigor och syrsor. Se tips på organisera en skjutdörrsgarderob, följ länken.

Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor
Skjutdörrsgarderob öppen för dagligt bruk
Skjutdörrsgarderob
Skjutdörrsgarderob stängd och magiskt är stöket borta

Organisera kylskåp

Organisering i kylskåp som passar alla gestalter är t.ex. genomskinliga behållare utan lock så man alltid ser vad som finns i, även perfekt om man inte kan läsa eller har bråttom. Märk dem dessutom för extra tydlighet. Denna typen av enkelhet och tydlighet föredrar fjärilar. Även visuella bin gillar detta system, det blir ”projektlådor” som är enkla att använda och plocka undan. T.ex. påläggslådan tas fram när det är smörgås på menyn, allt du behöver finns i samma binge. Dessutom ligger brödet precis bredvid för enkelhetens skull. Även mellislådan har samma funktion.

Mellanmåls- och personliglåda samt smörgåshyllan
Mellanmåls- och personliglåda samt smörgåshyllan

En kategori per hylla, fack eller låda om det går gillar nyckelpigorna. T.ex. en grönsakslåda, en tillbehörshylla, personlig låda osv. Nyckelpigor gillar också detta system för det är utan lock samt att lådorna är märkta. Som bonus ser detta även prydligt ut. Syrsorna får anpassa lite efter dem andra, det är en viktig punkt för syrsorna på allmänna ytor. Och då får dem nöja sig med en ”bra nog” lösning, eftersom det finns fler som delar utrymmet. Men syrsorna kan ändå styra upp att sånt som används mycket finns i bekväm höjd och det som inte används hela tiden kan förvaras längre ned. Syrsor ser då till att det blir en funktionellt organisering för vardagen. Även att en kategori per hylla, fack eller låda, är perfekt för syrsor som vill mikroorganisera.

En kategori per hylla, fack samt låda
En kategori per hylla, fack samt låda gör det enkelt för karaktärerna att använda systemet

Vikning av tvätt

För att vikning av tvätt i ett hushåll ska fungera lite enklare ha en ”projektlåda” för detta ändamål. Ha vars en binge till varje familjemedlem. Lådorna vi har: kan man ha ihop (första bilden), de är även staplingsbara (tredje bilden) och det är enkelt att sätta etiketter på dem. För fjärilen och biet så syns det tydligt var tvätten hör hemma och det går då snabbare att vika tvätten. Samtidigt läggs tvätten i stilrena lådor som nyckelpigan gillar. Och stöket i lådorna syns inte pga att de är färgade, vilket syrsan gillar.

Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor
Lådor ihop för att minimera ytan dem tar upp
Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor
Vikning av tvätt
Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor
Staplingsbara lådor

Dem svarta användbara lådorna som ni ser tre olika bilder på ovanför, är inköpta på Dollarstore och kostar ca. 30kr styck. Detta var organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor. Vilket var det tredje och sista inlägget om organisering för de olika gestalter. Lycka till med organiseringen!

1 kommentarer på “Organisering för de olika karaktärerna på allmänna ytor

  1. Pingback: Vilken organiseringskaraktär är du? - Familjen Persson organisering

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.