Organisera en skjutdörrsgarderob

Det kan vara svårt att organisera en skjutdörrsgarderob i en hall. Här kommer några tips som kanske gör det lite lättare.

Organisera en skjutdörrsgarderob
Organisera en skjutdörrsgarderob, i en hall

Supertips inför organisera en skjutdörrsgarderob! Det behöver inte vara snyggt, det viktigaste är att det systemet är funktionellt för er familj. Dörrarna döljer ändå allt man har där i. Läs även ”Vilken organiseringskaraktär är du?” för fler tips.

Steg 1: Vad är behoven? Hur många är ni i familjen? Vad är er familjs önskemål? Vad används ofta och behöver vara lättillgängligt? Ska det finnas plats till sommar vs vinterkläderna? Ska väskor får plats?

Steg 2: Budget och att införskaffa materialet. Ska inredningen i garderoben köpas ny eller begagnad? Eller ska ni återbruka det ni har?

Steg 3: Börja strukturera och bygg upp garderoben. När steg ett och två är klara är det bara att köra igång och börja organisera i er skjutdörrsgarderob.

Steg 4: När allt är klart och man använt det ett tag så var inte rädd för att göra om vissa bitar som inte fungerar. För i ärlighetens namn, ibland fungerar inte idéerna med verkligheten.

Lite kuriosa om vår skjutdörrsgarderob. Vi har en skjutdörrsgarderob som är ca. 40 cm djup, ca. 170 cm bred och är ca. 235 cm hög. De flesta garderobsinredningar är 50 cm djupa eller mer. Så i vårt fall valde vi helt enkelt att återbruka det som vi hade som vi visste fungerade. Alltså en gammal IKEA-hatthylla, ett modifierat Lidl-skoställ, ett skoställ från Jysk och några plastförvaringslådor. Vi är fyra i familjen att ta hänsyn till, plus en hund. Den enda utgiften blev en plastlåda på 20 kr från dollarstore till min make. Och när vi använt skjutdörrsgarderoben ett tag fick vi göra småförändringar för vissa saker fungerade inte alls men nu fungerar det precis som vi vill.

Organisera en skjutdörrsgarderob
Organisera

Organisera en skjutdörrsgarderob

Som ni ser har hatthyllan fått namngivna platser, alla har någonstans att lägga sitt småkrafs. Min make behövde en mycket större binge så den har vi uppgraderat till en modell större. För barnens del var det för komplicerat att ha lådor som skulle dras ut och in, så nu när deras plastlådor är borta lägger de äntligen saker på rätt ställe. Blandat-bingen är perfekt för små ting som man inte vet var man ska lägga. Dörrstopp och vattenkanna står på hatthyllan för att vara nära till hands. Hunden har också ett eget fack där vi har allt vi behöver till honom.

Organisera en skjutdörrsgarderob
Skolväskor blev stående framme i vår lilla hall och blockerade hallytan. Så ett gammalt skoställ är nu både skolväsk-ställ och skoställ till barnen.
Organisera en skjutdörrsgarderob
Barnen har det mesta i garderobendelen närmst ytterdörren, vi föräldrar har även saker längre bort från ytterdörren som t.ex. våra skor. Där står också en stege som vi använder ganska ofta, en handduk till hunden när han är riktigt blöt samt ett paraply.
dumpningsstation
Det är bra att ha en ”dumpningsstation” i närheten av hallen för att kunna tömma fickor. D.v.s. bra att ha en plats till nycklar, mobiltelefoner, busskort, mynt m.m.

Se även organisera i ett kök. Lycka till!

3 kommentarer på “Organisera en skjutdörrsgarderob

  1. Pingback: Coronavirus COVID-19 - Familjen Persson

  2. Pingback: Organisera i ett kök - Familjen Persson Organisera i ett kök

  3. Pingback: Nyårsvanor - Familjen Persson Nyårsvanor och nyårslöften

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.