Amerikanska pannkakor

Igår var det fars dag och barnen väckte Daniel på sängen med paket och kort som de gjort. Till allas förtjusning hade jag en överraskning till. Som ni vet älskar Daniel USA. Så jag tänkte för första gången testa att göra amerikanska pannkakor eller som barnen sa USA-pannkakor. Det blev succé och familjen tycker nu att vi bara ska äta dessa pannkakorna i stället för vanliga.

Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor till 4 personer

6 dl vetemjöl

2 msk socker

1 tsk salt

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

6 dl filmjölk

2 ägg

smör till stekningen

Blanda alla torra ingredienser tillsätt sen filmjölk och ägg. Smält smör, använd inte för hög värme på plattan. Använd två stekpannor om man vill att det ska gå snabbare. Klicka ut till så stora pannkakor man vill ha. När det slutat bubbla och man ser att det stelnat på ovansidan av pannkakan då är det dags att vända. Vi serverade med jordgubbssylt, det var riktigt gott. Man kan även ha chokladsås, kolasås eller jordnötssmör till.

 

 

En kommentar på “Amerikanska pannkakor

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.