Resultat Västgötaloppet 2016

Idag har jag genomfört Västgötaloppet 42km på en varvbana som mätte 6 km. Det innebar att det blev 7 varv och 705 startande åkare. 🙂

Heja Pappa! - Gjord av Josefin - Västgötaloppet

Mina underbara barn hade gjort en skylt till mig som gav mig extra energi under loppet.

Placerade mig i startgrupp 2 och fick en bra start. Körde dom första 12 kilometerna (2 varv) på 44 minuter och kroppen kändes bra. Även det tredje gick bra sen tror jag att jag blev lite bekväm och hittade en rygg som jag låg bakom varv 4 och 5 samt att det blev många omkörningar här och jag tappade tyvärr en del tid. Sen gick varv 6 och 7 ganska snabbt och jag gick i mål på 2 timmar, 51 minuter och 49 sekunder. Blev 136:a av 705 deltagare. Inte fy skam. 😉

Mitt mål inför loppet var 2 timmar och 45 minuter så jag missade ju det med knappt 7 minuter.
Det ska väl också tilläggas att detta är mitt bästa resultat någonsin i min ”skidkarriär”.
Vinnaren i loppet gick i mål på 2 timmar och 9 minuter.

En stor eloge till föreningarna bakom Västgötaloppet. Perfekt hanterat i form av nummerlappsutdelning, vätskekontroller, skidspår och måltiden efter loppet.

Sen till det bästa för dagen!
Hejaklacken i sista kurvan inför varvning som bestod av min fru Sanne, mina barn Lukas och Josefin, min absolut bäste vän Erik Dahlén och så förstås mina päron Lisbeth och Eddy. 😉

På tisdag eller onsdag nästa vecka vet jag hur seedningen till vasaloppet gick. Håller tummarna för att hamna några startgrupper längre fram än 9:an där jag befinner mig i nuläget.