Familjen Perssons hamburgare

I helgen har vi i familjen utvärderat två olika typer av hamburgare. Som alla säkert känner till är jag ett riktigt hamburgefan! 😉

Beercan burger / Ölburksburgare

Beercan burger / Ölburksburgare20160610_180339_fixed

I fredags började jag med att grilla en ”beercan burger” ölburksburgare med 220g högrev, två typer av cheddar och jalapenos i ett friscobröd. Tycket resultatet blev godkänt men kände samtidigt att det kan ha blivit lite för mycket kött runt om innehållet (ost/jalapenos) så hela burgaren kändes lite mer som köttfärslimpa än hamburgare. Till nästa gång ska jag prova att köra på 120-150g högrev istället och se om resultatet blir bättre. Stekgraden i köttet blev well done men ändå saftigt eftersom man slapp vändningen på grillen så köttsaften stannade kvar i köttet.
För mer information om dessa burgare, sök på youtube.

Familjen Perssons högrevsburgare

Familjen Perssons högrevsburgare

I lördags körde jag min egna högrevsburgare men bestämde mig för att köra utan dressing.
Visade sig blir en fullpoängare. 🙂 Burgaren bestod från botten till topp av, friscobotten, salladsblad, 200g högrev (medium-well), cheddarost,  2 baconskivor, karamelliserad lök, bifftomat och friscotopp. Kommer själv byta ut tomaten mot jalapenos för att få lite mer sting nästa gång samt köra på medium. I övrigt en 10-poängare. Serverades tillsammans med skivad ugnsbakad potatis.

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.