Recension av Battlefield 1 (beta)

Har under en tid testat betan av Battlefield 1 som släpps den 21 oktober på PC, Xbox och PS4.
En beta är ju en beta och man får räkna med buggar, driftstörningar på servrar m.m.

Jag var även med i ”Closed Alpha” av spelet och måste säga att jag inte märkte någon större skillnad på versionerna. Betan kanske till och med kändes lite buggigare men det kan också berott på ddos-attackerna som drabbade EA/Dice under betan men som jag inte märkte något av i alphan.

Recension av Battlefield 1 (beta)

Om vi börjar med dom positiva sakerna så var grafiken och ljudet i världsklass. Det var nog också ganska väntat. När det gäller nätkoden så märkte jag inte av några större konstigheter utan tyckte det verkade väldigt balanserat. Kartan som man fick testa var enorm och det gillar jag och är väl ett av Battlefields kännetecken.

När det gäller negativa saker så var det en del. För det första fanns det såna buggar/fusk som gjorde att man tröttnade på att spela när dom användes. T ex kunde man via bugg eller fusk springa omkring som enbart en pistol. Alltså ingen kropp bakom. Vet inte om detta var fusk eller bugg. Dessutom var det ganska många grafikbuggar i spelet men kanske man får räkna med när det är en beta.

En sista negativ detalj är att det krävs en hel del prestanda i datorn för att kunna njuta fullt ut av spelet. Om dom kommer ändra på något i den skarpa releasen eller ej återstår att se men jag hade tydliga prestandaproblem med min dator. Kör en i5 4670K på 3.4 GHz och ett GTX 780.

Slutsatsen då för spelet är att jag absolut kommer köpa det under hösten. Tror prislappen för PC-versionen hamnar på runt 600:-.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.