Herman Lindqvist föreläsningen

Förra onsdagen var jag på föreläsning i Folket hus i Ulricehamn. Herman Lindqvists föreläsning var ungefär en timma, sen svarade han på publikens frågor och till sist signerade han sina böcker. För den som tycker om historia så kan jag varm rekommendera att gå och lyssna på denna författare.

Bildresultat för herman lindqvist de vilda vasarna

Han berättade om sin senaste bok ”De vilda Vasarna”. Herman förklarade inlevelsefullt hur Sverige och Polen såg ut geografiskt. Även hur människor var klädda var något han beskrev väldigt tydligt. Författaren pratade mycket om Gustav Vasa men också om andra i Vasaätten som man knappt har hört talas om. Gustav Vasas dotter Cecilia pratade han varmt om. Lika så Gustav Vasas barnbarn, syskonen Sigismund och Anna.

Författaren förklarade att prinsessan Estelle var släkt med Gustav Vasa men även att Olof Palme var det. Herman Lindqvist förklarade att drygt 20.000 svenskar är släkt med Vasa vilket är väldigt fascinerande. Jag kunde inte motstå att köpa boken och få den signerad. Ser framemot att läsa ”De vilda Vasarna”

20161013_105553

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.