16 år tillsammans

Idag har jag och min make varit tillsammans i 16 år. Vilket vi firar med god mat tillsammans med våra älskade barn.

16 år tillsammans

Bild tagen på oss 2001 av Linda Lundberg.

För er som inte vet hur vi träffades tänkte jag berätta. Det fanns en sajt som kallades Lunarstorm. Hösten år 2000 tänkte jag registrera mig där för att kunna kommunicera med mina vänner. Det var ganska dyrt att ringa från mobiltelefoner, likaså att skicka sms. Det fanns inget som hette fiber och bredband utan den internettid man hade betalade man ganska mycket för. Så jag blev en mycket trogen användare av min gymnasieskolas datorer.

Jag var inte jätte teknisk så till min hjälp på Lunarstorm fanns det ett forum där man kunde ställa frågor om hur sajten fungerade. När jag ställde mina frågor så fanns det alltid en diskusboss som svarade extra snabbt. En kille från Hökerum.

När jag väl lärt mig sajten blev de där frågorna mer och mer privata. Hökerumskillen var verkligen väldigt rar och gullig. Vi bytte så småningom telefonnummer. Så de första orden jag hör från Daniel är när han är på en fest på Kullaberg med sin kompis Daniel som jag också får byta några ord med. Mobilnätet var inte så utbrett som det är idag så vi ringde ofta med hemtelefoner till varandra. Mina systrar var avundsjuka på mig för det var aldrig någon som ringde till dem och hemtelefonen var alltid upptagen av mig. Daniel har inget bra lokalsinne så han trodde i början att jag bodde på Hässleholmen i Borås men efter att han frågat sin pappa fick han veta att det var 25 mil söder ut som Hässleholm låg. Men då var det redan för sent och kärleken ett faktum.

Efter att ha pratat flera månader med varandra bestämde vi att vi äntligen skulle träffas. Jag lurade pappa att jag träffat Daniel tidigare och han lät mig då åka (mina systrar skvallrade senare för pappa och jag fick en gedigen utskällning). Jag tog tåget upp till Borås centralstation och där stod Daniel på perrongen. Vi gick direkt till bion för vår första dejt där vi mötte Daniels vän Emil. Vi såg filmen Cast away med Tom Hanks men ingen mindes filmen efteråt för vi hade varit så tagna av stunden.

Sen pendlade vi fram och tillbaka till varandra varje helg. När Daniel sen blev arbetslös passade det perfekt och han flyttade ner till Skåne. Åren har sen bara flutit på och nu står vi här 16 år senare med lika mycket kärlek för varandra som då om inte mer.

4 kommentarer på “16 år tillsammans

 1. Sanne Persson Inläggsförfattare

  Visst är det galet att åren gått så fort. Känns inte så länge sedan vi lunchade på Trendi ?.

  Svara
  1. Daniel Persson

   Tack Rick. 🙂 Lunarstorm var ju grymt. Inte fel att få en kommentar från dess grundare.

   Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.