Min träning just nu #1

Min träning just nu #1

Det har varit lite fattigt med rapporter på min träning och tjat om vasaloppet den senaste tiden. Detta beror till stor del på den skada jag drog på mig  under semestern i somras.

I augusti var jag, ungarna och Sören på ett lekland i Helsingborg. Där bestämde jag mig för att det var en bra idé att springa rätt in i en balk av något slag med huvudet före. Det visade sig i efterhand ha varit en dålig idé. Resultatet blev hjärnskakning och någon form av whiplashskada.

Det blev ett par besök hos naprapat och vårdcentral. Jag har sedan testat att träna på olika sätt men smärtan ville inte släppa och jag kunde inte träna mellan augusti och slutet av december. Först under julveckan fick jag ett lyckat träningspass i cross-trainern. Därefter har jag successivt trappat upp träningen och för tre veckor sedan kunde jag även köra lugnare pass i stakmaskinen. Känns bra inför vasaloppet 2019 men det blir inget vasalopp 2018.

Lite kul kuriosa. Jag uppdaterade mjukvaran i min PM5 (dator till skierg2) och synkade upp dom träningspass som fanns lagrade i den till loggboken hos concept2.com. Visade sig att jag kört 1,343,199 meter i den eller 1343 km. 🙂

Efter en ca två veckor lång förkylningsperiod är jag nu åter tillbaka i träning och jag har ett träningsprogram som jag tänkt hålla mig till. De närmsta två veckorna kommer jag ligga på A1-pass och därefter öka på med ett A3-pass / vecka. Min plan är att vara uppe på mitt planerade program och träningstempo i slutet av mars eller början av april beroende på hur kroppen svarar. Det innebär då 4-6 timmar / vecka fram till och med augusti. Sen planerar jag att uppdatera träningsprogrammet och köra lite annorlunda fram till december. Mer om det senare.

Jag kommer numrera mina rapporter om min träning och i övrigt använda samma rubrik.

På söndag går vasaloppet 2018 och det blir som sagt att delta från TV-soffan i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.