Lee Child har hittat tillbaka i Midnattslinjen

Äntligen har Lee Child hittat tillbaka till sin gamla proffsiga form när det gäller böcker om Jack Reacher. Jag har i dom senaste böckerna ”Personligt”, ”Tvinga mig” och ”Under radarn” känt att kvalitén svikit oss läsare. Min känsla var att Lee mer fokuserade på att släppa en bok per år än att faktiskt leverera något riktigt bra.

Lee Child har hittat tillbaka i Midnattslinjen
Författare: Lee Child, Bok: Midnattslinjen

Som tur är gav jag inte upp utan har fortsatt läsa böckerna för nu har han släppt en riktigt bra bok om Jack. I den senaste boken Midnattslinjen får man följa Reacher när han försöker spåra upp en kvinna vars klassring hittas på en pantbank. För första gången på flera år är han tillbaka i sin forna form och boken är grymt spännande från sida 1.

Lite kort info om boken:

”I en panthandel i en liten stad i Mellanvästern ser Reacher en klassring från West Point, arméns officershögskola. Ringen är en kadettkvinnas och Reacher som själv har varit student på West Point vet vad hon har gått igenom för att få ringen. Varför skulle hon göra sig av med den? Steg för steg spårar Reacher ringen tillbaka till dess ägare, och sökandet för honom till Wyomings ödsliga vildmark. Det enda han vill är att hitta kvinnan. Om hon mår bra är hans uppdrag avklarat. Om inte så kan inget stoppa honom från att skipa rättvisa. Det bästa rådet: stå inte i hans väg.”

Jag kan även rekommendera att läsa mitt inlägg om Lee child.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.