Michael Connelly – Nattskiftet

Har precis läst ut första boken om kriminalpolisen Renée Ballard skriven av Michael Connelly. Boken utspelar sig precis som böckerna om Harry Bosch i Hollywood, USA. I väntan på nästa bok om Bosch så gav jag den här boken chansen. Något jag verkligen inte ångrar. Ser med förväntan fram mot fler böcker i samma serie.

Michael Connelly - Nattskiftet
Foto: Adlibris, Michael Connelly – Nattskiftet

Till skillnad från Bosch så befinner sig Renée i botten hos Hollywoodpolisen efter att ha anmält en överordnad för sexuella trakasserier. Chefen blev aldrig dömd och Renée placerades på ständigt nattskift. På grund av detta fick hon sällan jobba klart med ett helt fall utan fick lämna över det till personal som jobbar dag. I denna bok ingår två olika fall som Renée trots mycket motstånd bestämmer sig för att klara upp.

Rekommenderar alla ”Bosch-läsare” att läsa den här serien. I bok nummer två som är på gång kommer Renée enligt källor kämpa tillsammans med Bosch. Svensk titel har jag inte koll på ännu men den engelska är ”Dark Sacred Night” och släpps i år.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.